Hlavní obsah

Bukovanští posílali balónky s přáním Ježíškovi

Novinky, Andrea Csorbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do celorepublikové akce s názvem Vypouštění balónků s přáníčky Ježíškovi se zapojili i občané obce Bukovan.

Foto: Michaela Odvárková
Článek

Jako jedna z mála obcí Karlovarského kraje uspořádala kulturní komise ve spolupráci s obecním úřadem pro své občany akci pod názvem „Posílání balónků s přáním Ježíškovi“.

Začátek akce byl plánován na 14:30, nedočkaví obyvatelé však přicházeli mnohem dřív, což nebylo na škodu, protože na ně čekalo zdarma teplé občerstvení v podobě svařeného vína pro dospělé a teplého čaje pro děti.

Akce byla doprovázena obyvatelům známým DJ Jirkou Němcem, který i přes nevlídné počasí udržoval svými hudebními příspěvky dobrou náladu.

Od 14:30 si každý z přítomných mohl v místním kulturním domě vyzvednou balónek a přáníčko a napsat na něj své přání a společně jej později vypustit.

Přestože náklady na foukání balónků byly větší, než organizátoři předpokládali, i tak dostávali děti i dospělí balónky s přáníčky zdarma.

Organizátoři byli překvapeni nejen počtem přítomných lidí, ale také zájmem o balónky. Ten nebyl jen z řad dětí, ale také mládeže a dospělých, které tato akce nadchla.

Když nastal pravý čas, vzlétly všechny balónky s přáníčky na povel rádia Impuls do vzduchu.

Na akci se přišly také podívat děti z místní mateřské školky v doprovodu svých učitelek a zazpívaly vánoční koledy. Zpívání se však nebála ani přítomná mládež a u mikrofonu se střídal jeden zpěvák za druhým. Zábava pokračovala v plném proudu až do setmění, kdy starosta obce pan Miroslav Stropek slavnostně rozsvítil vánoční stromek.

„Balónky byly super, až mě to dojalo,“ okomentovala akci jedna z účastnic při odchodu.

Celkový počet vypuštěných balónků v jeden okamžik, byl v naší obci 328. Po celé republice bylo ve stejný okamžik vypuštěno 75 820 balónků 223 organizacemi. Rekord z roku 2008 bohužel překonán nebyl, ale rok od roku se k jeho překonání přibližujeme. Nejvíce balónků bylo vypuštěno v základně akce – Ústí nad Labem.

Je mou povinností poděkovat organizátorům a pomocníkům akce, bez nichž by byla realizace velmi obtížná. Děkuji jako občan a předseda kulturní komise obce Bukovany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám