Hlavní obsah

Bruslařský svět míří do Ostravy

Novinky, Josef Zajíc

Ostrava se již poosmé v historii stane hlavním městem světového in-line bruslení. V sobotu 18. června ve 14.00 hodin odstartují nejlepší in-line bruslařky a bruslaři na závod World Inline Cup ( WIC) na 33,5 km. Nejprve odstartují ženy a 4 minuty za nimi vyjedou muži.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 15.6.2016. Bruslařský svět opět míří do Ostravy.

Článek

V předvečer závodu WIC, tedy v pátek 17. června, se na porubské Hlavní třídě uskuteční Večerní jízda, které se za dobrého počasí zúčastní až 2000 místních bruslařů, mezi kterými se mohou objevit i hvězdy sobotního hlavního závodu. Sobotní závodní den je otevřený nejen pro elitní bruslaře. Své závody si najdou i hobby jedinci a amatéři všech výkonnostních úrovní.

Také letos se pojede na osvědčené trati, na uzavřené Hlavní třídě v Ostravě - Porubě. Závodnice a závodníci WIC absolvují 11 okruhů v celkové délce 33,5 km.

Ti nejlepší, podle zkušeností z ročníků minulých, prolétnou trať průměrnou rychlostí přes 40 km/hod. Z kopce za horní obrátkou se jezdí rychlostí až 70 km/hod. Přestože trať mnohým připadá jako rovina závodníci v jednom kole nastoupají převýšení 11 metrů,  což za závod činí 121 metrů stoupání.

Program inline festivalu v Ostravě:

Pátek 17. června 19.00 - 22.00:

Večerní bruslení aneb Ostrava na kolečkách.

Sobota 18. června:

Závody dětí a mládeže: 9.50 závody Mini děti do 5 let, 10.00 závody odrážedel pro děti do 5 let, 10.15  děti 1 km hobby, 10.25 děti 3 km hobby, 10.45 děti 1 km open, 10.55 děti 3 km open.

11.30 HOBBY Desítka - 10 km jen pro neregistrované. Následuje od 12.30 do 13.30 volné bruslení na uzavřené trati.

14.00 hodin World Inline Cup Ostrava 2016 - 15.00 hodin vyhlášení výsledků.

16.00 hodin OPEN Desítka společný závod pro všechny příchozí bez ohledu na registraci.

Mezi závodníky v hlavním závodě  World Inline Cupu se mimo jiné objeví: Elton De Souza - Francie, Felix Rijhnen - Německo, Peter Michael - Nový Zéland, Mike Paez - Mexiko, Katharina Rumpus - Německo, Nicole Begg - Nový Zeland a další skvělí reprezentanti Lotyšska, Ukrajiny, Polska, Dánska, Francie a dalších zemí.

Českou republiku budou v Ostravě reprezentovat: Ondřej Suchý, Matěj Pravda, Michal Prokop, Richard Kudělásek a Štěpán Šváb. Z žen se zúčastní Kateřina Novotná.

„Do Ostravy se všichni světoví bruslaři rádi vracejí. Trať na Hlavní třídě v Ostravě - Porubě se jim líbí stejně jako vynikající atmosféra, kterou vždy vytvářejí místní fanoušci. Rádi bychom poděkovali MO Ostrava - Poruba za technickou a organizační spolupráci a samozřejmě i Hlavnímu partnerovi městu Ostrava za finanční podporu,” řekl v závěru tiskové konference ve středu 15. června Martin Plecitý, ředitel závodů LifeInLine Tour 2016 a World Inline Cup Ostrava a jednatel společnosti TRIKAM s. r. o.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám