Hlavní obsah

Bruntálská škola uspořádala pro děti Noční toulky

Novinky, Rostislav Mucha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přísně tajná základna, střežící největší tajemství lidstva, Hvězdnou Bránu umožňující cestovat na vzdálené planety naší galaxie... V tomto duchu pojala ZŠ Rýmařovská v Bruntále školní akci Noční toulky školou, která se uskutečnila 3. června. Účastníky byli vybraní žáci ze všech tříd I. a II. stupně.

Foto: Rostislav Mucha

25 nejhodnějších žáků při vyhodnocení.

Článek

Jednalo se o odměnu za celoroční, svědomitou školní práci. Jediným kritériem přitom nebyl pouze výborný prospěch. Posuzovala se i docházka do školy, zapojování do soutěží a akcí organizovaných školou, chování.

Následný program, pojatý jako „třetí stupeň utajení“, absolvovali žáci v prostorách školy, které se mezitím proměnily ve vojenskou základnu. Nikomu neunikly nápisy  „Vojenský prostor“, „Civilistům vstup zakázán“, „Zákaz fotografování“.

Překvapením bylo i to, že před vstupem do školní budovy stáli dva uniformovaní učitelé-vojáci, kteří nekompromisně prováděli vstupní prohlídku. Takto byli žáci okamžitě vtáhnuti do děje.

Aktéři byli rozděleni do týmů SG1 až SG5. Absolvovali základní výcvik poslušnosti. Každému týmu byl přidělen velící důstojník, učitel. Jakmile noví vojáčci úspěšně zvládli úskalí základního výcviku, získali hodnost rekrut, která svého nositele opravňovala k dalšímu zapojování do tajných misí - Šifry, Vědění Antiků. Kolem půlnoci museli vojáci absolvovat hrůzostrašnou stezku odvahy. "Byla to super akce," s nadšením trvrdili její účastníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám