Hlavní obsah

BROLN si pozval na své brněnské adventní koncerty manžele Rokytovy

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno oslavil Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů (BROLN) slavnostním koncertem šedesáté narozeniny a nyní - v čase adventním - přichází se dvěma koncerty, které nesou název Virtuózně adventní putování karpatským obloukem.

Foto: archiv Český rozhlas Brno

Brnněnský rozhlasový ochestr lidových nástrojů chystá adventní koncert.

Článek

Oba koncerty jsou na programu v neděli 2. prosince v 15.30 a v 18.30 hodin v sále konventu Milosrdných bratří na Vídeňské ulici v Brně. Vystoupí kmenové zpěvačky orchestru Klára Obručová a Kamila Šošovičková, BROLN s primášem a zpěvákem Františkem Černým a do Karpat se návštěvníci koncertu vydají i díky manželům Rokytovým, jež jsou hosty adventního koncertu BROLNu.

Liselotte a Jan Rokytovi tvoří netradiční virtuózní nástrojové duo spojením Panovy flétny, cimbálu a zobcové flétny. Propojením adventní tematiky s moravským a rumunským folklorem, ale i skladbami Bartókovými, vytvoří umělci krásnou a ojedinělou předvánoční atmosféru a jistě nevšední zážitek. Všichni účinkující přitom nabádají: Opusťte předvánoční shon a přijďte si vychutnat hudební adventní pohlazení.

Vstupenky jsou k dostání v předprodeji TIC na ulici Běhounské a v Domě pánů z Lipé na náměstí Svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám