Hlavní obsah

Brokoví střelci z Táborska hledali okresního přeborníka v družstvech

Novinky, Miroslav Pejčoch

V sobotu 4.6. pořádal Okresní myslivecký spolek v Táboře okresní přebor družstev mysliveckých sdružení v trapu. Na střelnici v Olší přivítali všechny účastníky předseda střelecké komise Miloš Vlach a hlavní rozhodčí závodu Jiří Pětivlas.

Foto: Miroslav Pejčoch
Článek

Brokoví střelci z Táborska hledali okresního přeborníka v družstvech.   V sobotu 4.6. pořádal Okresní myslivecký spolek v Táboře okresní přebor družstev mysliveckých sdružení v trapu.

Na střelnici v Olší přivítal všechny účastníky předseda střelecké komise Miloš Vlach a hlavní rozhodčí závodu Jiří Pětivlas. Závodníci po krátkém uvítání vzdali hold minutou ticha nedávno zesnulému myslivci z  Mysliveckého sdružení Malšice panu Ladislavovi Doudovi. Po tomto aktu následovalo rozlosování a nástup střelců na střeliště.

Pro nezasvěcené je nutné vysvětlit, že trap je střelecká disciplína, kdy hliněné terče vylétávají ze země a střelci se je brokovnicí snaží maximálně dvěma výstřely zasáhnout.

V tomto střeleckém sportu má ČR aktuálního olympijského vítěze z Pekingu Davida Kosteleckého a nebýt myslivců a jejich střelnic, nebyly by ani takto fantastické úspěchy na mezinárodním poli.

Je pravda, že v Olší střelci takové výsledky jako na olympiádě nepředváděli, ale stále se bylo na co dívat. Tříčlenná družstva ve třech kolech po patnácti terčích soutěžila o čestný titul a pohár Přeborník Táborska.

Nejlépe se dařilo a zaslouženě zvítězili myslivci z honitby Jan Hobza honitba Opařany 099. Ve složení Jan Fuka, Petr Malý a Milan Ježek o čtyři zásahy předčili druhého, Myslivecké sdružení Skrýchov.

Zkušení střelci  Josef Čechtický, Tomáš Voborský a Josef Děd nestačili na dravé mládí a byli rádi, že poslední položkou o dva body předčili myslivce z Olší, kteří skončili třetí.

Nestárnoucí Jiří Pětivlas se svým synem Pavlem a Jiřím Brůžkem ukázali všem, že domácí hřiště je domácí hřiště a že z jejich střelnice se přespolním odvážejí poháry těžce. Okresní přebor družstev měl výbornou nejen sportovní úroveň, ale i organizační a za to patří dík myslivcům ze střelnice v Olší.

Reklama

Výběr článků

Načítám