Hlavní obsah

Brno má novou tramvaj

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 2. listopadu v podvečer se na Komenského náměstí v Brně konala velmi nenápadně a prakticky bez diváků malá slavnost. Dopravní podnik města Brna spolu s Muzeem města Brna křtil novou tramvaj „Špilberk žije“.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Jak v projevu vysvětlil Pavel Ciprian, ředitel Muzea města Brna, které sídlí právě na Špilberku, brněnský hrad je mezi podobnými zařízeními u nás výjimkou. Zatímco většina hradů a zámků se na podzim zavírá, na Špilberku sezóna nikdy nekončí, otevřeno je pořád. Na tuto skutečnost bude ode dneška upozorňovat v brněnských ulicích nová tramvaj.

Ředitel Ciprian se rovněž zmínil o dlouhodobé a velmi úspěšné spolupráci muzea s Dopravním podnikem města Brna. Ukázkou dobré spolupráce je i tato tramvaj, která bude propagovat muzeum a jeho celoroční aktivity.

Křest proběhl podle běžných zvyklostí, tedy i se šampaňským. „Je to tramvaj a ne loď, takže to o ni rozbíjet nebudeme,“ poinformoval Ciprian hrstku přítomných novinářů. A tak byla nová tramvaj šampaňským pouze polita a ředitel jí popřál mnoho kilometrů bez nehody.

Reklama

Výběr článků

Načítám