Hlavní obsah

Brno hledá název pro nové nádraží. Lidová tvořivost se projevila v plné síle

Novinky, Jiří Smutný

V Brně se koná volba nejvhodnějšího názvu nového vlakového nádraží, které by mělo nahradit současné hlavní nádraží. Akci organizuje Magistrát města Brna a výsledek by měl být znám letos v říjnu.

Foto: Jiří Smutný

Hlavní nádraží bude pomalu končit.

Článek

„Zajistíme výstavbu moderního nádraží, které Brno nutně potřebuje, a na lidech je, aby si ho pojmenovali - a poté i díky názvu, který sami vyberou, rádi využívali,“ řekl brněnský primátor Petr Vokřál.

Návrhy je možné posílat prostřednictvím webových stránek www.nasnovejnadr.cz a tištěných formulářů, umístěných na podatelně úřadu na Dominikánském náměstí 1.

Sběr návrhů bude probíhat do konce prázdnin, tedy do 31. srpna 2018. Od 1. září budou moct lidé hlasovat a vybírat z došlých návrhů ty nejvhodnější. Výsledkem bude desítka nejlepších. Od 1. října se bude hlasovat naposledy a vybere se jeden úplně nejlepší návrh. Hlasování bude ukončeno 28. října, den poté se nejúspěšnější návrh zveřejní.

Bizarní návrhy

Nepochybně bude z čeho vybírat. Už teď přesáhl počet návrhů dva a půl tisíce. Některé návrhy ale budou muset organizátoři vyřadit pro naprostou nesmyslnost.

Ukázky ze zaslaných názvů: Zatáčka mezi Prahou a Vídní, Brno Kocourkov, Nádraží ztraceného času, Antiprágl, Brno - Černá díra, Čórplac - Hlavní nádraží, Tunel na peníze, Slepá kolej, Brno - Šalingrad nebo Vídeň - Okraj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám