Hlavní obsah

Brněnští studenti absolvovali již jedenáctou stáž v Londýně

Novinky, Olga Koudelková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už téměř 200 studentů Obchodní akademie, SOŠ knihovnické a VOŠ Brno - Kotlářská a Pionýrská absolvovalo za posledních 6 let odbornou stáž v Londýně. Jedná se o studenty všech oborů - ekonomické obory, knihovnické služby i sociální práce.

Foto: Olga Koudelková

Na Whitehallu

Článek

V prosinci vyjela skupina 19 studentů za dvoutýdenní praxí ve firmách a institucích, v dubnu vyjede dalších 19 stážistů.

Veškeré náklady byly hrazeny Evropskou Unií v rámci programu Erasmus+. Projekt Studium bez hranic 2019-1-CZ01-KA102-060221 navazuje na předchozích 5 projektů, z nichž poslední získal cenu jako 2. nejlepší projekt v programu Erasmus+  v sektoru odborného vzdělávání a přípravy.

A jak hodnotili svou pracovní zkušenost někteří studenti?

Lucie Vyšatová (College of Haringey): „Naprostá spokojenost. Jestliže jste vlídní a ochotní lidé, toto pracoviště Vám dá víc, než budete očekávat. Moje supervizorka Wendy je naprosto úžasná osoba. Společnost pracovníků úžasná.“

Barbora Doupovcová (Let´s Talk Property): „Nahlédnutí do profesionálního jednání a komunikace s lidmi.“

Lucie Janíčková (JP Accountancy): „Naučila jsem se pracovat v novém účetním programu a poznala nové lidi. Šéf mi nabídnul i práci do budoucna, kdybych byla v Londýně.“

Martin Rozčínský (Central School of English): „Častá komunikace a administrativní práce, kterou ve škole neuvidíme.“

Terezie Žáková (Birchvwood Grange Care Home): „Moderní zařízení, spousta aktivit s klienty, individuální přístup, příjemná atmosféra.“

Adéla Mlčochová (Eleada Care Services): „S mentorem jsem byla opravdu spokojena, úkolů bylo spousta, a pokud jsem něco nepochopila, rádi mi to znovu vysvětlili. Ve firmě jsou moc milí, panuje tam rodinná nálada.“

Další postřehy studentů o tom, co jim stáž přinesla:

- poznání skvělých lidi, nové kultury, zvyků, jídla

- první jízda doubledeckerem

- zorientování se v cizím velkoměstě a v systému londýnského metra

- překonání ostychu a komunikace v cizím jazyce

- na praxi jsem se naučila nové věci, pracovala v nových databázích

- všichni byli strašně milí, hodní, ochotní, usměvaví, nabídli mi pracovní místo, mám nové přátele

- v práci byl perfektní přístup pracovníků ke klientům, je mi to inspirací

- nyní rozumím angličtině s různými přízvuky díky intenzivní komunikaci s lidmi z celého světa

Pocity studentů shrnuje vyjádření jedné stážistky: „Užila jsem si to!“

Studenty doprovázely manažerky projektu Mgr. Martina Lojdová a Ing. Olga Koudelková, které rovněž monitorovaly činnost stážistů ve firmách.

Účastníci stáže vzorně reprezentovali školu, ale akce by se nemohla uskutečnit bez výborné odborné přípravy stážistů ze strany vyučujících a bez podpory projektu ze strany vedení školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám