Hlavní obsah

Brněnští senioři oslavili svůj svátek

Novinky, Jiří Smutný

V neděli 1. října odpoledne se na Zelném trhu, jednom z nejstarších brněnských náměstí, sešli dříve narození Brňané, aby oslavili Mezinárodní den seniorů. A nebylo jich málo. Obsadili všechny připravené lavice a mnozí sledovali program ve stoje.

Foto: Jiří Smutný

Taneční skupina Druhý dech: Pomáda po 50 letech

Článek

V úvodu za diváky přišel se svým programem Pozdrav seniorům dětský národopisný soubor Líšňáček. Po něm vystoupil senior Jiří Helekal. O mnoha písních sice tvrdil, že jde o světovou premiéru, ale o nadprůměrné kvalitě svých písní nepřesvědčil, a to ani v případě songu Tchýně z Moravy.

Velkou radost oslavencům udělal pozoruhodný taneční soubor Druhý dech z Kralic na Hané. V inscenaci Tenkrát na západě si všichni nejprve připomněli známé příhody náčelníka Apačů i jeho bílého bratra. Ve druhé části pak přišel na řadu Limonádový Joe včetně ukázky života v saloonu, v němž nevedli kolaloku.

V další části programu zazněly projevy představitelů města a kraje. Nechybělo blahopřání primátora města Brna Petra Vokřála, který nad akcí převzal záštitu.

Když se na dotaz moderátora Zbyňka Louckého, zda by byl zájem ještě o jedno vystoupení taneční skupiny Druhý dech, ozval jednoznačný souhlas, přišli sympatičtí amatérští tanečníci s představením Pomáda po 50 letech. Znovu přesvědčili, že mají smysl pro humor a navíc se ukázali jako mistři v rychlém převlékání přímo na jevišti.

Na závěr oslav Mezinárodního dne seniorů na Zelném trhu vystoupil sympatický zpěvák Standa Hložek. Zazpíval známé i méně známé písně na playback i s vlastním doprovodem na kytaru a za svůj výkon sklidil zasloužený potlesk.

Reklama

Výběr článků

Načítám