Hlavní obsah

Brněnský Majáles už zná svého Krále

Novinky, Martin Seidl

Oslavy svátku jara na Brněnském Majálesu s pořádnou muzikou v podobě vystoupení skupin Chinaski, Divokej Bill, Mig 21, Tata Bojs, Sto zvířat, Tleskač, Vypsaná Fixa, Skyline, Wohnout a UDG přišlo oslavit na 15 tisíc návštěvníků.

Foto: Martin Seidl
Článek

Osmý ročník Brněnského Majálesu se letos poprvé konal v Hněvkovského ulici.

Do Brna se vrátil velký majálesový průvod plný alegorických vozů a barev. Majálesový průvod začal v 11 hodin na Náměstí svobody, průvod šel přes Masarykovou a Nové Sady k řece Svratce, kde se kandidáti na krále majálesu nalodili na lodě a pokračovali po vodě k areálu v Hněvkovského ulici. Ostatní účastníci průvodu doprovodili kandidáty suchou nohou po vedlejší stezce.

V odpoledních hodinách začal v areálu v Hněvkovského ulici Majáles Open Air festival, kde se na čtyřech pódiích střídaly kapely jako Chinaski, Divokej Bill, Mig 21, Tata Bojs, Sto zvířat, Tleskač, Vypsaná Fixa, Skyline, Wohnout, UDG a další včetně studentských kapel.

Ve večerních hodinách byl vyhlášen Král Majálesu 2011. Za svého krále si účastníci zvolili Zdeňka Navrátila z Mendelovy univerzity a Miss Anetu Pláteníkovou ze Sportovního gymnazia Ludvíka Daňka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám