Hlavní obsah

Brněnský klub Stará Pekárna ožije Rockabilly večírkem

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci hudební retro scény by si neměli nechat ujít koncert ukrajinské kapely Wise Guyz, která na koncertě v brněnské Staré Pekárně nabídne skvělé variace Rock and Rollu a Rockabilly.

Foto: CatMusic.cz
Článek

Stará Pekárna je známý brněnský klub a hospůdka s téměř každodenním programem. Nabízí zajímavé koncerty nekomerčních a menšinových žánrů. Z malého pódia zde zní jazz, blues, rock, etno i různé další styly. V programu jsou také divadelní vystoupení anebo autorská čtení. 

V sobotu 21. června zazní Starou pekárnou Rockabilly a Rock and Roll. 

Pro styl Rockabilly jsou typickými nástroji kytara, baskytara, kontrabas a bicí. Je jedním z nejstarších stylů rokenrollové hudby, začal se utvářet v USA začátkem padesátých let 20. století. Své kořeny má ve stylech Rock and Roll, country a blues a ve swingu a je pro něj typický rychlý houpavý rytmus.  

Agentura CatMusic, která se specializuje na autentickou hudební retro scénu od 30. do 50. let, si do Staré Pekárny připravila opravdovou hudební lahůdku - ukrajinskou kapelu WISE GUYZ. Tato kapela je momentálně jednou z nejlepších autentických Rockabilly kapel na světové Rock and Rollové scéně.

Wise Guyz vydali již tři CD a mají za sebou turné po Austrálii a účinkování na všech významných festivalech v Evropě. Od většiny podobně založených kapel se odlišují hudební rozmanitostí a explozivním vystoupením a publiku nabídnou skvělé variace Rock and Rollu a Rockabilly.

Po vystoupení kapely můžete tančit dále, a to až do druhé hodiny ranní, následuje totiž tradiční Record Hop.

Reklama

Výběr článků

Načítám