Hlavní obsah

Brněnské výstaviště zaplnili návštěvníci z celé republiky

Novinky, Jiří Smutný

V neděli 3. dubna zahájil v Brně mezinárodní veletrh zemědělské techniky Techagro, mezinárodní myslivecký a lesnický veletrh Silva Regina, mezinárodní veterinární veletrh Animal Vetex a veletrh obnovitelných zdrojů energie v zemědělství a lesnictví Biomasa.

Foto: Jiří Smutný

Občas některý exponát i usne

Článek

O čtveřici veletrhů je mezi odborníky i laickou veřejností obrovský zájem. Už před otevřením výstaviště v 9 hodin se před branami tísnily davy lidí. Kdo přijel autem a chtěl zaparkovat v nejbližším okolí, měl problém.

Brněnské zemědělské veletrhy patří k největším v Evropě, mají dlouholetou tradici a zájem vystavovatelů o ně stále roste. Provozovatelé výstaviště museli letos dokonce podstatně rozšířit výstavní plochy v pavilonech i venku.

Rozmanitost exponátů je značná a každý si určitě najde to svoje, ať už ho zajímají třeba traktory, zemědělské nebo lesnické stroje, zařízení na zpracování mléka nebo třídění brambor, případně záludnosti chovu hospodářských zvířat.

Součástí výstavy Animal Vetex jsou i ukázky plemenných prasat, skotu, ovcí a koz. Celkem je k vidění na 300 těchto zvířat a v rámci doprovodného programu i několik koní.

Veletrhy se konají od neděle 3. dubna do čtvrtka 7. dubna. Otevřeno je denně od 9 do 18 hodin. Na výstavišti se uskuteční i Středoevropský veterinární kongres CEVC, a to ve dnech 5. a 6. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám