Hlavní obsah

Brněnské výstaviště bude hostit setkání plastikových modelářů

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 17. a 18. června se na brněnském výstavišti uskuteční Evropské setkání plastikových modelářů MODELLBRNO 2011. Akce se pravidelně účastní zástupci mnoha českých a zahraničních modelářských klubů i řada prodejců modelářského zboží. V sobotu bude výstava přístupna veřejnosti.

z webu Klubu plastikových modelářů Brno

Článek

Klub plastikových modelářů Brno (http://www.modellbrno.cz/) pořádá již od roku 1994 ve spolupráci s modelářskými kluby z Prostějova a Bratislavy mezinárodní setkání plastikových modelářů spojené s výstavou.  

Letošní ročník se v areálu brněnského výstaviště uskuteční v pátek 17. a v sobotu 18. června. Páteční program je však určen pouze pro vystavující modeláře a kluby.

V sobotu se výstava otevře návštěvníkům z řad široké veřejnosti, pro které je připraven i bohatý doprovodný program. Pořadatelé slibují ukázky činnosti hasičů, rádiem řízené modely aut či elektrické motokáry pro děti. 

Kromě stovek soutěžních modelů si návštěvníci budou moci prohlédnout i různé modely v tematických výstavách. K vidění budou například letouny Messerschmitt, bojová technika nebo vrtulníky.  

Akce se také účastní desítky prodejců modelářského zboží, kteří kromě stavebnic nabízejí i různé pomůcky, odbornou literaturu a další zboží, bez něhož si dnes plastikové modelářství lze jen stěží představit.

Výstava se koná v pavilonu B a pro veřejnost bude v soboru otevřena od 9 hodin. Oficiální zahájení je naplánováno na 9.30 hodin. Vyhlášení výsledků přijde na řadu po 15. hodině.

Vstupné na sobotu je 50 Kč. Všechny modely budou vystaveny v přízemí pavilonu, do kterého je vstup bezbariérový. Mezi jednotlivými stoly s vystavenými exponáty bude dostatek prostoru na projetí kočárku či invalidního vozíku. Přístup k pavilonu B je hlavní bránou (č. 1) anebo přes pavilon E. 

Reklama

Výběr článků

Načítám