Hlavní obsah

Brněnské léto začíná na Slavnosti masek

Novinky, Jana Schmiedtová

Jak už je brněnskou tradicí, v rámci mezinárodního festivalu Divadelní svět Brno probíhá každý rok i velkolepá Slavnost masek. Karnevalový průvod brněnských divadel projde centrem města, aby se pak na náměstí Svobody vyhlásilo, kdo že se stane vítězem maškarního klání.

Foto: Jana Schmiedtová
Článek

Na jeden letní podvečer opanují střed moravské metropole akrobaté z Cirkusu LeGrando a taneční skupiny, účast přislíbilo Centrum tance, živé sochy i praporová show Monadria Polyamica. Čas bude samozřejmě i na dva pořádné koncerty.

Jako první vystoupí křehce nádherné, prvorepublikově naladěné Sestry Havelkovy. Skupina Los Perdidos pak všem přítomným ukáže, co to znamená, když se hraje pořádný chiapas punk.

Zaměření letošní Slavnosti masek, která se odehraje na náměstí Svobody v pátek 14. června od 18,00 hod do 22,00 hod je Život je kabaret! Life is a cabaret! Toto motto nevychází jen ze slavného, několik Oskary oceněného, filmu Boba Fosse Kabaret s Lizou Minnelli v hlavní roli.

V centru se tentokrát na jediný podvečer a večer sejde panoptikum současného světa. Liliputáni, sloní muži, cvičená zvířata, artisté, žongléři, kankánové tanečnice, zvířata oblečená jako lidé i oplácané baleríny. Šmuky, flitry, dreky, paruky, štrasy, doutníčky – to všechno letos poletí.

Novinkou letošního ročníku Slavnosti masek je soutěž o nejlepší diváckou masku. Vyfoťte se i vy v originálním kostýmu a snímek pošlete na adresu slavnostmasek@seznam.cz. Třeba právě vás vyberou ze všech soutěžících a mimo to, že získáte lístky do brněnských divadel, usednete spolu s ostatními osobnostmi (herečkou Zuzanou Slavíkovou, spisovatelkou Kateřinou Tučkovou, zpěvačkou Victoriou a badmintonistou Petrem Koukalem) během soutěžních defilé průvodů divadel do poroty.

Facebookové stránky Slavnosti masek 2013: www.facebook.com/SlavnostMasek2013

Hlasy soutěžním maskám lze dávat zde: www.krokodyl.cz/novinky/slavnost-masek-s-radiem-krokodyl/

Harmonogram akce:

18:00 Taneční vstupy Centrum tance, praporová show Monadria Polygamica, akrobaté z Cirkusu LeGrando, malování obličejů, rozdávání škrabošek, živé sochy

18:30 Sestry Havelkovy

19:05 Ze Zelného trhu vycházejí Masarykovou ulicí divadelní průvody na náměstí Svobody

19:45 Vyhlášení vítěze o nejlepší diváckou masku, následuje defilé soutěžních průvodů divadel

20:30 Vyhlášení Krále masek pro rok 2013

20:40 Koncert: Los Perdidos

Reklama

Výběr článků

Načítám