Hlavní obsah

Brněnská vila Löw-Beer patří jednou v měsíci dětem

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním roce připravila vila Löw-Beer v Brně novinku určenou speciálně rodinám s dětmi, kterým bude patřit vždy poslední víkend v měsíci. Rodiny s dětmi se mohou těšit každý měsíc na originální program inspirovaný historií, architekturou nebo životními osudy členů rodu Löw-Beerů.

Foto: Archiv Muzea Brněnska

Prohlídka vily Löw-Beer pro rodiny s dětmi

Článek

Od začátku roku se uskutečnila již čtyři setkání v rámci programu Vila dětem. V lednu si děti vyzkoušely, jaké to bylo vést textilní továrnu v Brně před sto lety, v únoru poznaly vilu všemi smysly, v březnu se seznámily s technickým zázemím vily a v dubnu je inspirovala bohatá secesní výzdoba fasády k vlastní tvorbě.

Cílem akce je nabídnout dětem a jejich doprovodu možnost kvalitně a společně trávit volný čas. Program je připravený tak, aby spojoval zábavné a vzdělávací prvky.

Poslední květnovou sobotu (25. 5. od 10 do 17 hodin) se v areálu vily Löw-Beer uskuteční dětský den s nabitým programem. V otevřeném šapitó cirkusu LeGrando si děti mohou vyzkoušet pět cirkusových disciplín. Na zahradě bude umístěno šest zábavných stanovišť poboček Muzea Brněnska a Rádia Petrov.

Ve vile se děti mohou těšit na netradiční dětské prohlídky interiéru vily, tentokrát formou pátrací hry – budou se plnit zábavné úkoly a proběhne pátrání po panu Löw-Beerovi. Vstup na zahradu bude jako vždy zdarma, prohlídky vily pro děti zdarma, pro rodiče za poloviční vstupné.

neděli 30. června si děti naplno užijí zahradu vily. V programu nazvaném Zahrada a zahrádka si prohlédnou květinové ornamenty v interiéru vily a využijí je pro inspiraci ve vlastní práci. Seznámí se s proměnami zahrady vily v posledním století a každé dítě si zasadí vlastní malou zahrádku, kterou si i odnese. Začátky programu jsou na pokladně v 14.00, 15.00 a 16.00 hodin. Doba trvání programu je přibližně 40 minut. Akce je vhodná pro děti od 6 let.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejmladší pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám