Hlavní obsah

Brněnská galerie Celnice představuje památky UNESCO

Novinky, Petra Svobodová

V komorní galerii Celnice v areálu vily Löw-Beer v Brně je k vidění putovní fotografická výstava s názvem Poznej světové dědictví UNESCO, tentokrát na téma památky Slovenska, Švýcarska a Asie. Výstava potrvá do 1. září.

Foto: Archiv Muzea Brněnska

Výstava Poznej světové dědictví UNESCO v galerii Celnice

Článek

Autorský projekt novinářky, spisovatelky a cestovatelky Mileny Blažkové pod názvem Poznej světové dědictví UNESCO přibližuje lokality zapsané na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Projekt prohlubuje znalosti a povědomí o těchto místech a zároveň podporuje rozvoj udržitelného cestovního ruchu. Produkci zajišťuje Media In, dílna nezávislé publicistiky a dokumentaristiky, pod vedením autorky projektu. Záštitu nad projektem převzala stejně jako v minulých ročnících Česká komise pro UNESCO.

V galerii Celnice se návštěvníci mohou prostřednictvím fotografií seznámit s unikáty Slovenska, Švýcarska a vybraných asijských lokalit (Japonska, Indonésie či Nepálu). Přijďte si prohlédnout např. fotografie historického města Bardejova a Banské Štiavnice, dřevěných kostelíků v Karpatech nebo Vihorlatského pralesa.

Švýcarsko se pyšní celkem dvanácti UNESCO památkami, v galerii Celnice je pozornost věnována zejména unikátní Rhétské dráze. „Harmonicky zasazená trať do panenské přírody Alp je mimořádným dílem švýcarských železničních inženýrů a slouží veřejnosti již více než sto let. Pod ochranou UNESCO se nachází železniční trať Albula–Bernina s viaduktem Landwasser, nejfotografovanějším objektem Švýcarska,“ přibližuje Milena Blažková.

Bohaté doplňující texty a informační brožury mohou návštěvníky inspirovat k vlastním cestám po památkách UNESCO. Galerie Celnice je otevřená od úterý do neděle, od 10 do 18 hodin, vstup volný.

Reklama

Výběr článků

Načítám