Hlavní obsah

Brněnská divadla zpřístupní svá zákulisí

Novinky, Jiří Smutný

Národní divadlo Brno nabízí turistům i domácím zájemcům prohlídku divadelních budov a jejich zákulisí. V červenci a srpnu tak budou moci prozkoumat obvykle nepřístupný interiér Reduty a Mahenova divadla.

Foto: Jiří Smutný

Divadlo Reduta

Článek

To, co je ve vyspělých státech dávno běžné, se dostává i k nám. Zájemcům je umožněno v rámci komentovaných prohlídek vstoupit na jeviště divadel a do dalších tajuplných prostor. Průvodce je seznámí s tím, co se během divadelního představení děje za oponou, jak se ovládá točna a vytahuje opona, co se ukrývá pod jevištěm a s dalšími zajímavostmi.

Prázdninové prohlídky se budou konat od 27. července do 1. srpna a od 3. do 8. srpna 2015. Začátky jsou v každou celou hodinu od 10 do 17 hodin s výjimkou 13. hodiny, kdy je přestávka.

Prohlídka Reduty začíná u vchodu z Kapucínského náměstí a trvá 45 minut, do Mahenova divadle se vstupuje služebním vchodem od tramvajové zastávky č. 1 a prohlídka trvá 55 minut.

Cena jedné prohlídky je 80 korun, děti a studenti platí polovic. Kdo absolvuje obě, bude mít na druhou padesátiprocentní slevu. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na Dvořákově č. 11 nebo na místě u průvodce.

Reklama

Výběr článků

Načítám