Hlavní obsah

Brňanka Ilona Csáková četla dětem pohádku

Novinky, Jiří Smutný

Zpěvačka Ilona Csáková, která se před několika lety usadila v Brně, vystoupila v rámci vánočního seriálu Osobnosti čtou dětem na náměstí Svobody. Vybrala si pohádku O perníkové chaloupce a šlo jí to výborně. Zřejmě v tom získala praxi se svými dvěma syny.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Pořadatelé Brněnských Vánoc 2015 přišli s nápadem, aby při nich známé brněnské osobnosti četly dětem pohádky. A tak od pondělí 30. listopadu každý všední den v 17 hodin přijde na řadu jedna pohádka. Jako první se tohoto úkolu ujala herečka Městského divadla Brno Evelína Studénková, další byl hokejista Jaromír Maixner a ve středu 2. prosince přišla na řadu Ilona Csáková.

Kromě vlastního čtení se několik dětí vždy dostane na pódium a během četby kreslí nějaký obrázek, který souvisí s pohádkou. A tak tentokrát děti malovaly chaloupku, Jeníčka, Mařenku i ježibabu.

Došlo i na krátký rozhovor moderátora se zpěvačkou. Na otázku, má-li již napečené vánoční cukroví, přiznala, že ne, a na vysvětlenou dodala: „Já mám teď nějak moc hokny.“ Tím přítomné utvrdila v tom, že už je v Brně opravdu doma.

Veřejnost chtivá pohádek se může těšit na vystoupení dalších osobností, jako jsou například primátor města Brna Petr Vokřál, fotbalista Petr Švancara, trojskokanka Šárka Kašpárková, ředitel Národního divadla Brno Martin Glaser, tisková mluvčí Zoo Brno Monika Brindzáková nebo ředitel Moravské galerie Jan Press.

Reklama

Výběr článků

Načítám