Hlavní obsah

Březová chystá na léto hned několik hudebních festiválků a jedny nové slavnosti

Novinky, Michal Bedeč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chybět nebudou každoročně pořádané akce v nedalekých integrovaných obcích Rudolec či Kamenice, ale ani tradiční nebo nové hudební festivaly přímo v Březové.

Foto: Michal Bedeč
Článek

Pomyslným zahájením letní kulturní sezóny v Březové a okolních integracích je každoročně pořádaný, diváky velmi navštěvovaný, HUDEBNÍ FESTIVAL RUDOLEC. Akce, která dříve nesla název Rudolecký kotlík, se letos uskuteční, poprvé v novém kabátě, v sobotu 17. června od 13 hodin.

Na návštěvníky čekají kapely napříč všemi možnými žánry, např. funkové uskupení Těžko soudit motýla, folková legenda Žalman a spol., rock-big-beat v podání skupiny Stan & Tony Revival nebo bluegrassový Bluetet a mnozí další. Celým dnem provede moderátor Aleš Pokorný a vstupenky lze zakoupit v Infocentru MěÚ Březová, v obchodě TADRO na náměstí v Březové či v rudolecké hospůdce.  

Další akcí, která postupně získává na oblibě, je FESTIVAL DECHOVÝCH HUDEB BŘEZOVÁ. Již 2. ročník akce se koná v sobotu 24. června, a to konkrétně v amfiteátru březovského Kulturního domu a MFC Březová od 14 hodin.

Letos svou účast přislíbily Dechový orchestr mladých z Mariánských Lázní, domácí dechový orchestr Březováček a Dechový orchestr a mažoretky ZUŠ A. M. Buxton Úpice. Březováček doplní svým vystoupením také mažoretkové uskupení Majorettes Kynšperk nad Ohří. Mediálními partnery festivalu jsou Sokolovský deník a Český rozhlas Plzeň. Vstupné je dobrovolné.

Na své si v létě přijdou i příznivci pěších turistických akcí, i letos si pro ně připravilo město Březová akci s mnohaletou tradicí, tak se dá nazvat pouť ke kamenické kapli sv. Máří Magdalény, která se koná v sobotu 22. července.

Letos bude tato událost nově zahrnuta do tzv. KAMENICKÝCH LETNÍCH SLAVNOSTÍ, kdy se kromě tradičního pěšího pochodu a bohoslužby u kapličky mohou návštěvníci těšit na hudební zpestření v podobě vystoupení dechového orchestru Březováček a karlovarské hudební skupiny Fšehochuť.

Zajímavostí bude zcela jistě také večerní slavnostní znovuotevření kamenické hospůdky, která patřila v minulosti k velmi oblíbeným destinacím a která prošla rozsáhlou rekonstrukcí. Pěší trasa začíná ve 14 hodin na Kostelní Bříze (ve 13:45 hodin odjíždí autobus z autobusového nádraží Březová). Znovuotevření restaurace je plánováno na 20. hodinu.

Hudební zážitek pro fajnšmekry metalové hudby je připraven na sobotu 26. srpna, kdy proběhne v areálu Výsluní již 10. ročník BŘEZOVSKÉ METALOVÉ NOCI. Tato akce je již dá se říci hudební stálicí, za podpory města Březová jí pořádá spolek Jaffa Productions. Zahájení akce je plánováno na 14. hodinu.

Letošní novinkou v Březové a pomyslným zakončením letního kulturního programu bude menší bluegrassový festival s názvem BLUEGRASS FESTIVAL BŘEZOVÁ, který se uskuteční v amfiteátru Kulturního domu a MFC Březová v sobotu 2. září. Začátek je plánován na 16 hodin, přítomné návštěvníky provede moderátor Aleš Pokorný. Mezi účinkujícími se představí bluegrassové plzeňské skupiny Bez BB, Dřevěná tráva a karlovarské uskupení Bluetet. Vstupné činí 80 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám