Hlavní obsah

Březová chystá dokončení digitalizace kina Admira. Od srpna nabídne i filmové premiéry

Novinky, Michal Bedeč

Za finanční podpory Státního fondu kinematografie zafinancuje vedení města Březová dokončení digitalizace v kině Admira, které tak již od srpna nabídne divákům i filmové premiéry. S novou promítací technologií se Březová zařadí ke dvěma digitálním kinům v okrese, a to k sokolovské Alfě a chodovskému KASSu.

Foto: Michal Bedeč

Kino Admira Březová

Článek

V roce 2012 se původní kino převedlo na tzv. formát E-Cinema, tedy částečně digitální kino, kdy se zde promítal filmový obsah z DVD či Blu-Ray nosičů. Výhodou tohoto režimu byla možnost nastavit si vlastní ceny vstupného, což ocenili mnohdy návštěvnici nejen z Březové, ale také z širokého okolí. Ovšem na druhou stranu nebyl nabízený obsah moc lukrativní, protože filmové premiéry se zde mohly promítat na DVD či BR dostaly až zhruba 3 - 4 měsíce po jejich nasazení do kin. To vše se spolu s přechodem na formát D-Cinema změní.

V roce 2015, kdy probíhala rekonstrukce kulturního domu, bylo místní kino o kapacitě 212 míst předpřipraveno na plnohodnotné digitální kino a rovnou se provedly instalace standardního zvukového kino systému Dolby Surround 7.1 i montáž nových sedaček. Nyní bude sál doplněn o nové plátno, které již bude připraveno i na případnou budoucí 3D technologii a samozřejmě o nový projektor a kino server

Spolu s novou technologií vznikne také nový web kina a bude zaveden i elektronický rezervační systém, a to nejen na kino, ale také na divadelní představení či koncerty odehrávající se ve zdejším kinosále. O divadelní hry je zde poměrně velký zájem, ať už o ochotníky z okolí nebo o profesionální soubory.

Návštěvníci si budou moci vstupenku rezervovat z pohodlí domova přes internet, následně si jí buďto vyzvednou na jedné ze dvou pokladen (v Infocentru MěÚ a také přímo v kulturním domě) nebo si ji doma rovnou vytisknou. Další možností, v současné době velmi oblíbenou zejména u mladých lidí, je tzv. e-mailová vstupenka v chytrých telefonech, kdy daný člověk uvaděči u vstupu do sálu pouze ukáže čárový kód v doručeném e-mailu a nemusí tak řešit tisk lístku. Všechny tyto služby jsou v dnešní době při provozu kulturního centra již samozřejmostí. 

Jelikož zdejší kinosál funguje jako multifunkční, tzn. že kromě kina zde dostávají prostor i jiné akce (např. divadla, koncerty, pronájmy), bude toto vše v nové dramaturgii sálu zohledněno. Podle předběžných plánu bude kino fungovat čtvrtky, pátky a neděle, kdy čtvrtky by měly patřit filmovým premiérám, které právě v tento den celosvětově vycházejí. 

Celá digitalizace bude spojena s mnoha změnami, nejen v personálním zajištění chodu kina nebo v samotné dramaturgii promítání, ale také ve výši cen vstupného. Ceny vstupného u filmů v digitálním kině totiž nestanovuje provozovatel, jako to zde bylo doposud, ale samotný filmový distributor. U filmových premiér se tak ceny pohybují zcela běžně v rozmezí 90 až 140 Kč podle lukrativnosti titulu. S uplynulou dobou od prvního nasazení filmu následně ceny klesají. Samozřejmě existují i výjimky, jako jsou např. promítání pro seniory, promítání k různým příležitostem apod. 

Nově bude jako vchod do březovského kina sloužit hlavní vchod celého kulturního domu, nikoliv ten u knihovny, jako tomu bylo doposud. Bonusem bude také prodej drobného občerstvení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám