Hlavní obsah

Březová bude opět hostit festival kriminálních filmů

Novinky, Michal Bedeč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již od 13. listopadu bude v Kulturním domě na Březové u Sokolova zahájen další ročník festivalu kriminálních filmů tzv. Krimifest Březová 2017. Festival, který se dá nazvat jako festival kriminálních filmů a prevence kriminality, letos slaví již 17 let své existence na území České republiky.

Foto: Michal Bedeč

KRIMIFEST BŘEZOVÁ 2017 - PROGRAM

Článek

Za tuto dobu jej hostilo hned několik českých měst, od Havlíčkova Brodu, po nedaleký Chodov u Karlových Varů či Černošice u řeky Berounky. V Březové u Sokolova se Krimifest usídlil od roku 2016.

Letošní ročník pojalo město Březová jako hlavní pořadatel v mnohem větším měřítku a začalo na festivalu plně spolupracovat s Policií ČR, konkrétně s Krajským ředitelstvím policie Karlovarského kraje. Krajský ředitel pplk. Mgr. Petr Macháček zároveň udělil festivalu svou záštitu.

Kromě samotného filmového promítání, které potrvá od čtvrtka 16. listopadu do neděle 19. listopadu a nabídne celkem 12 vybraných snímků, doplní program také stálá výstava na téma Vývoj bezpečnostních sborů od roku 1918 do současnosti, výstava policejních aut (18. listopadu), besedy a přednášky pro školy i širokou veřejnost a zábavná talk-show Četnické humoresky s Tomášem Töpferem a JUDr. Michalem Dlouhým v hlavních rolích (16. listopadu).

Celotýdennímu programu bude vévodit benefiční koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR. Ten se uskuteční ve středu 15. listopadu od 19 hodin v kinosále Kulturního domu a výtěžek z něj bude věnován Nadaci policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni, která se stará o pozůstalé po padlích policistech a hasičích. S oblíbeným hudebním orchestrem vystoupí také pěvečtí sólisté Tomáš Savka a Gabriela Urbánková.

Mediálními partnery festivalu jsou Sokolovský deník, Český rozhlas Plzeň a Region Západ.

Vstupné na výstavy, přednášky a besedy je zdarma. 

Další informace a předprodej či rezervace vstupenek na filmová promítání, koncert či talk-show na www.mfc-brezova.cz. 

Reklama

Výběr článků

Načítám