Hlavní obsah

Březen v Íčku ve znamení zodpovědného chování a udržitelné spotřeby

Novinky, Lenka Kodrlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ani v březnu v Informačním centru pro mládež v Uherském Hradišti pro mládež nespíme zimním spánkem. Právě naopak. Tento měsíc bude probíhat ve jménu zodpovědného chování a udržitelné spotřeby. Íčko se navíc přidá, jako již tradičně, k festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, který opět realizuje Kino Hvězda.

Foto: Lenka Kodrlová
Článek

V úterý 5. března (pro veřejnost) a v pondělky 11. a 18. března (pro školní družiny) budou v Íčku probíhat pro děti i mládež kreativní workshopy na téma Zero Waste (nulový odpad), kterými chce centrum přimět k aktivnímu snižování produkce odpadu.

Za lidovou cenu si každý účastník vyrobí povoskovaný ubrousek na svačinu, dekoruje skleničku na kaši nebo jogurt a vyrobí šumivou bombu do koupele. Tvořit se bude ve Felixově sále Jezuitské koleje a je potřeba rezervace.

Ve čtvrtek 7. března, v nových prostorách Informačního centra pro mládež, spustí nový projekt zvaný Kanape. Jde o motivační setkání s mladým podnikatelem/podnikatelkou do 30 let, ideálně z regionu, které bude moderovat šikovný mladý slovácký moderátor Kuba.

Na setkání jsou zváni především studenty, ale i širší veřejnost – ti všichni se můžou ptát na to, co je zajímá. Projekt si klade za cíl motivovat mladé k překonání strachu z podnikání, poradit jim, jak na to, případně je inspirovat již realizovanými projekty. Celé setkání bude natáčeno na kameru a virálně streamováno na FB stránkách Informačního centra pro mládež UH. Video pak bude umístěno na youtube kanále Informačního centra pro mládež UH.

Ve čtvrtek 14. března si lze zdokonalit svou anglickou konverzaci na Jazykové kavárně - tradičním setkání nad šálkem dobré kávy s rodilým mluvčím Andym v komunitní kavárně Cafe 21. V úterý19. března se můžete těšit na cestopisnou besedu, tentokrát s názvem Tajemný svět Mayů, kterou do prostor Felixova sálu přinese Milan Šťourač.

Ve čtvrtek 21. března pak bude v Cafe 21 hostem Helča, sympatická studentka, která s dalšími dvěma kamarádkami založila iniciativu Czech Zero Waste a píše blog o životě bez tvorby odpadu, o který se již 4 roky snaží.

A konečně promítání filmů z festivalu Jeden svět, konkrétně Začít znovu, v úterý 26. března a Village of swimming cows ve čtvrtek 28. března ve Felixově sále. Po filmech již tradičně následuje beseda se zajímavými hosty.

Další informace o pořádaných akcích najdete na www.icm.uh.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám