Hlavní obsah

Břevnov ožil masopustním veselím

Novinky, Martin Šalek

Zábava před Popeleční středou, kterou podle liturgického kalendáře začíná období půstu, se odehrála v úterý 8. března v Praze-Břevnově. Masopustní průvod pod názvem Strašidla upořádal Spolek břevnovských živnostníků.

Foto: Martin Šalek

Letošní téma masopustního průvodu bylo jednoduché: strašidla

Článek

"Já, starostka obce Prahy 6, uděluji všem maskám a obecenstvu právo masopustní. Čímž jest dovoleno Masopust slaviti jako zpívati, křepčiti a dobrého moku si zavdati. Naopak, zakazuje se - mračiti, plakati, láti a sváry vyvolávati. Nařizuje se - buďte dobré mysli a veselte se!" 

Těmito slovy zahájila starostka Marie Kousalíková v pořadí již 17. masopust, který pořádal spolek břevnovských živnostníků. Ten letošní byl zaměřen především na strašidla.

Břevnov tak ožil včera odpoledne masopustním veselím. Tradiční průvod vyšel úderem 16. hodiny z Bělohoroské ulice k Břevnovskému klášteru. Do průvodu přišlo téměř 500 lidí, převážně dětí a jejich maminek.

Zájemci, kteří si tuto zábavnou akci nechtěli nechat ujít, se dostavili v maskách strašidel s nejrůznějšími nástroji jako bubínky, řehtačky či trumpetky. Vrcholem oslav bude masopustní sobota v hotelu Pyramida.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám