Hlavní obsah

Brankářka Markéta Doláková dominovala utkání házenkářek Poruby se Slavií

Novinky, Josef Zajíc

Házenkářky DHC Sokol Poruba napravily své zaváhání z Olomouce a v sobotním utkání Interligy porazily DHC Slavia Praha rozdílem třídy 32:20.

Foto: Josef Zajíc

Interliga v házené žen 22.2.2014: Chytá Markéta Doláková ( 2)

Článek

Na výborném výsledku ostravských hráček se podílel celý, dnes velmi kompaktní celek hráček DHC Sokola Poruby. Na porážku z Olomouce (21:23) bylo zapomenuto. V utkání, které se hrálo v hale Sareza v Ostravě-Přívoze, dominovala výborně chytající brankářka Markéta Doláková.

Pozadu nezůstaly další členky týmu, které měly velmi dobře zajištěnou obranu, a dařilo se téměř všem v útoku. Sedm branek za Ostravu vstřelila Michaela Hrbková, pětkrát skórovaly Pavla Poznarová a Leona Šviráková.

Utkání začalo velkým tlakem Ostravanek, který Pražačky nezachytily a po prvním poločase odcházely do šaten s pasívním skóre 8:13. Ve druhém poločase hráčky DHC Slavia Praha zabraly, asi devět minut si navzájem nadělovaly branky do stavu 17:11 pro Ostravu. Pak se podařila šňůra rychlých branek hráček Sokola a ve 44 minutě byl stav 23:13 pro Ostravu.  

Hráčky DHC Slavia Praha se snažily, ale k lepšímu výsledku se už nedobraly a tak utkání skončilo vysokým vítězstvím DHC Sokola Poruba 32:20. Z hráček Slavie Praha dala šest branek Hana Kutivašrová, pět branek Kateřina Keclíková. V brance také velmi dobře chytala Lucie Satrapová.

DHC Sokol Poruba hraje další utkání v Ostravě 8. března se Zlínem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám