Hlavní obsah

Branické Divadlo uvedlo pátou premiéru. Pro velký zájem přidává druhou premiéru stejného představení

Novinky, Robin Suchánek

Ačkoliv se pražské Branické Divadlo opět otevřelo veřejnosti po pěti letech nečinnosti teprve v listopadu loňského roku, uvedlo na svých prknech již pátou premiéru. Pro velký zájem se rozhodlo přidat druhou premiéru stejného představení na sobotu 15. dubna.

Foto: Lucie Lusiet Levá

Představitelé rolí se museli na pódium vrátit, během desetiminutových bouřlivých ovací, několikrát.

Článek

Na konci března se v Branickém Divadle, pod záštitou zástupce starosty městské části Prahy 4 Lukáše Zichy, uskutečnila v pořadí pátá premiéra, konkrétně ve světě nesmírně úspěšné komedie francouzského dramatika Marca Camolettiho Na správné adrese, která se v Braníku hraje v nové úpravě pod názvem Na správné adrese aneb Holky z inzerátu.

Z Paříže, kde měla v roce 1966 premiéru, se přesouváme do současné Prahy. Odkvétající kabaretní hvězda Stella pronajímá v centru metropole luxusní byt – a tak spolu na jedné adrese bydlí ještě klavíristka Julie, malířka Žofie a PR manažerka Marie. Všechny se nezávisle na sobě rozhodnou radikálně změnit život a všechny si, bez vědomí ostatních, podají inzerát – a kam jinam, než na Facebook. Záhy začíná kolotoč nečekaných záměn.

Na premiéře inscenace, kterou přeložil Jaromír Janeček, režíroval Jan Nosek Novák a o dramaturgii a úpravu se postarala Monika Brabcová, ohodnotil fenomenální výkony hereček i herců plný sál divadla desetiminutovými ovacemi ve stoje.

V hlavní roli bez nadsázky excelovala Uršula Kluková, v roli manažerky Karolína Hlaváčková, která se alternuje s Kristýnou Podzimkovou, v roli učitelky hry na klavír Andrea Bulišová, jako malířka Žofie Patricie Solaříková, hvězda seriálu Ulice, která se na divadelních prknech objevila vůbec poprvé. V mužských rolích zazářili Ondřej Lechnýř, Vladimír Senič, ředitel Branického Divadla Václav Čížkovský a syn Pavla Trávníčka Pavel Dytrt.

„Je tu výborná parta. Hrál jsem menší roli v Národním divadle i jinde, ale tady je to zatím nejlepší. I ta budova na mě dobře dýchá, má pozitivní energii,” pochvaloval si Pavel Dytrt.

Pozitivní emoce neskrývala ani Patricie Solaříková: „Cítím se úžasně. Na to, že to byla moje první divadelní premiéra, je laťka nastavená velmi vysoko, když hned na prvním představení byl standing ovation. To jsme nečekali vůbec nikdo. Jak jsme tam tak stáli, tak z několika z nás vypadlo ty vole!“

Pro velký zájem se Branické Divadlo rozhodlo uspořádat druhou premiéru stejného představení, která se uskuteční v sobotu 15. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám