Hlavní obsah

Branické divadlo uvede třetí českou premiéru od svého znovuotevření

Novinky, Robin Suchánek

Ačkoliv se slavné pražské Branické divadlo znovuotevřelo po pěti letech teprve v listopadu loňského roku, 3. února uvede na svém jevišti v pořadí již třetí českou premiéru. V ní si "střihne" ústřední čtyřroli zkušená herečka Vendulka Křížová.

Foto: Vladimír Lieberzeit

Herečky a herci se na premiéru již těší!

Článek

Více než měsíc se v Branickém divadle pilně zkouší nová hra Třetí do páru, kterou napsal francouzský dramatik Jean Franco. Do češtiny jí přeložil a zároveň zasedl do režisérského křesla Jaromír Janeček.

V okamžiku, kdy prezidentka soutěže královny krásy „Miss Beauté“ Fleur de Sanlis objeví v erotickém plátku nahé fotografie poslední laureátky, hrůzou ztratí řeč. A to doslova. Není schopna vyslovit jedinou souvislou větu. Vyjadřuje se jazykem svému okolí nesrozumitelným. Kdo tedy očistí ohroženou pověst soutěže?

Její dva společníci, oddaný a prezidentku zbožňující Jean-Charles a intrikán Charles-Jean, dělají, každý podle svého charakteru, možné i nemožné, aby našli dvojnici, která by prezidentku na veřejnosti zastoupila. A tak se na půdě hotelu „Sans-Souci“ roztančí kvapík, v jehož rytmu brzy ztrácíme přehled, kdo je kdo.

Velmi složité role, ale zato mimořádné herecké příležitosti se ujala známá a zkušená herečka Vendulka Křížová, kterou diváci během představení uvidí celkem ve čtyřech rolích. Po jejím boku se dále představí Barbora Mottlová, Lukáš Rous, Ivan Remta, Jan Nosek Novák a Ondřej Lechnýř.

Pražské Branické divadlo uvede českou premiéru představení Třetí do páru v pátek 3. února od 19:30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám