Hlavní obsah

Boleveckou náves v Plzni obsadila historická vozidla

Novinky, Jan Kaše

Již XXII. ročník jízdy historických vozidel okolím Plzně, který pořádá Veteran Car Club Plzeň, odstartoval v sobotu 28. května v 11.00 hodin z Bolevecké návsi v Plzni.

Foto: Jan Kaše

Tatraplan

Článek

Více než sto posádek automobilů a motocyklů nejrůznějších značek a stáří se sjelo do Plzně na XXII. ročník jízdy historických vozidel okolím Plzně.

K vidění jsou skutečné skvosty a motoristické lahůdky, jako například Tatraplan, Škoda Popular, Aero, Rolls Royce, BMW, Porsche či legendární Mini 1275 GT.

"Na trať se nejprve vydají předválečná vozidla a motocykly. Konec první etapy je v Kladrubech, kde je zajištěna prohlídka kláštera. Vyhlášení výsledků je plánováno na 18. hodinu," uvedl jeden z pořadatelů.

Trasa, kterou dnes historická vozidla absolvují, vede z Plzně přes Chotíkov, Město Touškov, Kozolupy, Nýřany, Blatnici, Heřmanovu Huť do Kladrub, kam by měli účastníci dorazit v době od 11.45 do 15.00 hodin. Další etapa pak vede z Kladrub do Stříbra a přes Sytno, Sulislav, Bděneves, Kozolupy, Křimice, Chotíkov zpět do Plzně.

"Při čekání ve frontě je zakázáno předjíždět a vystupovat z vozidla. Je také důležité dodržovat pravidla silničního provozu," uvedl pořadatel.

Posádky rovněž plní nejrůznější úkoly, například zastavení vozidla na přesnost, jejichž splnění pak rozhoduje o celkovém pořadí.      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám