Hlavní obsah

Bojovníci proti drogám se zastavili také ve Frýdku-Místku

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměstek primátora Libor Koval a senátorka Eva Richtrová přijali začátkem týdne na půdě magistrátu účastníky 12. ročníku Cyklo-běhu za Českou republiku bez drog.

Foto: Jana Matějíková

náměstek Libor Koval a senátorka E. Richtrová v debatě o protidrogové prevenci

Článek

V rámci celostátní protidrogové kampaně, která upozorňuje na drogovou negramotnost u mládeže a dětí, mluvili s představiteli města o problematice drog a jejím řešení spočívajícím v prvé řadě ve zvýšené protidrogové osvětě.

Součástí kampaně byla nabídka sady vzdělávacích brožur o nejvíce dostupných a zneužívaných drogách pro žáky II. stupně základních škol a také DVD s 16 svižnými videoklipy vystihujícími nebezpečí drog.

Promítnuty byly prostřednictvím pojízdné videoprojekce před budovou magistrátu. Klipy začínaly výstižným sdělením, považovaným za pravdivé, například „Řekli, že s drogami budu v pohodě“ a poté následoval zhruba minutový shot o tom, že je to lež, že droga změní přístup k rodičům i kamarádům, že člověka zpočátku nabudí, ale potom utlumí.

V dalším sdělení zaznělo „Řekli, že po první dávce nebudu závislý“ a následoval videoklip o tom, co všechno je člověk schopen udělat pro to, aby si dávku opatřil, jak může být útočný a agresivní, a to nejen k cizím, ale i svým blízkým.

„Klipy jsou krátké a výstižné, což je důležité proto, aby mladé lidi upoutaly a aby si z nich vzali nějaké ponaučení. DVD by být součástí přednášek vedených v rámci protidrogové prevence, která je důležitá a jakákoliv aktivita v tomto směru je vítána,“ řekl náměstek Libor Koval, který informace o možnosti zakoupení vzdělávacích brožur o nejvíce dostupných a zneužívaných drogách a DVD předá protidrogovému koordinátorovi magistrátu a městské policii. V případě jejich souhlasného stanoviska předloží návrh ke schválení radě města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám