Hlavní obsah

Bláznivý karneval na bobech. Mistrovství Československa v Bobcrossu přijede do Karolinky

Novinky, Zdenka Vaníčková

Druhý březnový víkend bude v Karolince živo. Na Mistrovství Československa v Bobcrossu se sem sjedou závodníci z celé České republiky i Slovenska. Bobcross je vyřazovací závod dospělých na dětských plastových bobech, kdy ze startovacích boxů vjíždí do trati čtveřice závodníků bez rozdílu pohlaví.

Foto: Ryszard Perzinski

Závodníci vjíždí do trati čtyři najednou bez rozdílu pohlaví.

Článek

Karneval na bobech

Zavzpomínat si na dětství na bobech přijedou 9. a 10. března party kamarádů z Česka i zahraničí. Někteří to berou opravdu zodpovědně a tvoří si týmové kostýmy, z akce se tak stává veselá, barevná, karnevalová párty na sněhu. Kostým pro závod není podmínkou, je však třeba říct, že to atmosféru celé akce řádně okoření.

„Bobcross není klasický závod, kde jde jen o to postoupit a vyhrát. Je to hlavně o zábavě, partě kamarádů, nezapomenutelném víkendu ve skvělém kolektivu lidí,” říká pořadatel Radek Kolmačka.

Pro závod je postavená speciální trať s třemi nebo čtyřmi klopenkami, vlnitou pasáží a menším skokem před cílem. Trať dělají organizátoři hlavně zábavnou, aby to byl takový tobogán a užili si to všichni odvážní závodníci. Podmínkou závodu jsou vlastní boby, přilba a fair play. Poslední jízdy jsou nabité až olympijskou atmosférou, kterou kromě fanoušků dotváří i osvětlená trať.  

Dětský závod

Bobcross je primárně závod pro dospělé, zkrátka ale nepřijdou ani děti. V sobotu od oběda je v rámci doprovodného programu naplánován i dětský PONY závod.

Pro malé bobcrossaře bude nachystaná jednoduchá a bezpečná trať a fandit v cíli jim budou nejen všichni přítomní, ale i maskot firmy PONY - robot Jarmil. Ten, spolu se svým týmem, poskytne dětem zázemí ve stanu s dřevěnou stavebnicí PONY, která bude i hlavní cenou pro vítěze.

Novinky neboli BobNEWS

Pátý ročník Bobcrossu přináší hned několik novinek. Poprvé to bude dvoudenní závod. V pátek odpoledne od 16 do 22 hodin se jedou kvalifikační jízdy, kdy si závodníci mohou odzkoušet profil a záludnosti trati. Hlavní závod odstartuje v sobotu odpoledne a závodníci i návštěvníci se mohou opět těšit na fantastickou atmosféru i finále na osvětlené trati. Po vyhlášení výsledků už bude pravidla diktovat pouze DJ Lucky Boy na AfterBobPárty.

Další novinkou bude stanové městečko s velkým stanem pro večerní párty a o chuťové pohárky všech se postará kromě tradiční Restaurace U vleku i tým z Boom Catering.

Benefice pro Verunku

Spojení zábavy s příběhem lidí, kteří v životě tolik štěstí nemají, není ani letos pořadatelům cizí. Letošní ročník pomůže nadějné lyžařce Verunce Fojtíkové, která po úrazu na lyžích zůstala ve svých 14 letech upoutaná na invalidní vozík. Léčba kmenovými buňkami je její velkou nadějí, a tak se jí pořadatelé Bobcrossu rozhodli finančně pomoci.

„Verunce přímo na akci předáme polovinu ze startovného, a také bude v den akce k dispozici u vstupu do areálu prodej speciálních bobcrossových zvonců i pokladnička na mimořádné příspěvky. Zvonce podpoří nejen Verunku, pokud se jich mezi diváky dostane hodně, můžeme se těšit na pořádný rachot podél trati. Závodníky to určitě povzbudí k velkým výkonům,” dodal Radek Kolmačka.

Registrace do závodu běží na oficiálním webu Bobcrossu do pondělí 5. března do 20 hodin. Pak už bude registrace možná jen na místě, v pátek 9. března od 16 do 21 hodin.

Další informace a novinky lze najít na Bobcross.cz nebo facebookovém profilu Bobcrossu.

Reklama

Výběr článků

Načítám