Hlavní obsah

Bláznivá komedie na hradě Pecka

Novinky, Radek Šmíd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. června se ochotníci ze slánského souboru rozjedou na poslední zájezd této sezóny s představením Účel světí prostředky. A cíl jejich cesty bude skutečně netypický, protože s touto ryze současnou komedií vystoupí v prostředí ryze historickém - na nádvoří hradu Pecka.

Foto: Divadelní soubor Tyl Slaná, z.s.

Z představení Účel světí prostředky

Článek

Hrad Pecka je jediným interiérově zpřístupněným objektem v celém regionu středního Podkrkonoší a Krkonoš. Láká nejen krásnou okolní krajinou s jedinečnými výhledy na Krkonoše, ale také zaměřením prohlídek výhradně na svou vlastní, autentickou historii. A tuto sobotu tedy navíc zve na divadelní představení v podání Divadelního souboru Tyl ze Slané.

Divadelníci srdečně zvou nejen všechny přátele a příznivce divadla, ale také milovníky a obdivovatele této krásné památky a výhledů z jejích hradeb.

A o čem vlastně vypráví chystané divadelní představení? Příběh je jako by opsaný z domácí politiky, v němž pouze pandury nahradily role toaletního papíru. Matka majitelka řídí společně s dcerou malou solidní obchodní firmu, kterou kdysi zakládala s manželem. Ten ji však podvedl, dal se na cestu zločinu, a tak se s ním rozešla.

Do firmy zavítá neznámý, úspěšný a pohledný lobbista. Nabídne dámám obrovský kontrakt pro armádu, který může přinést značný zisk, ale je spojen s miliónovým úplatkem. Během jednání se matka i dcera postupně do lobbisty prudce zamilují, a vzniká tak řada úsměvných situací, díky nimž obě ženy na nabízený obchod málem přistoupí. Zabrání tomu ale nečekaný příjezd druhé dcery ze zámoří. Ta se s lobbistou sblíží a vše spěje k nečekanému rozuzlení...

Jedná se o poslední reprízu před divadelními prázdninami v úžasném prostředí opravené zříceniny renesančního hradu. Představení můžete spojit s návštěvou dvou prohlídkových tras.

Představení se uskuteční na nádvoří hradu Pecka v sobotu 10. června od 19:30 hodin a vstupné bude 50 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám