Hlavní obsah

Bílý zajíc zakončil sezónu turnajem ve vybíjené

Novinky, Jiří Růzha

Jubilejní dvacátý pátý ročník turnaje ve vybíjené pro dětská družstva pořádala T. O. Bílý zajíc Libochovice v sobotu 27. září na své základně

Foto: Jiří Růzha

25.ročník turnaje ve vybíjené O pečeného králíka - vítězné družstvo Torpéda s hlavní cenou, pečeným králíkem

Článek

Již 25 let se koná u Bílých zajíců turnaj, jehož hlavní cenou je krásně voňavá pečínka králíka. Turnaj, při kterém si srovnávají síly dětská sedmičlenná družstva, se hraje s plným nasazením a hlavně v duchu fair play. Kdo přišel na nápad hrát vybíjenou o tuto cenu, to již asi nezjistíme, ale je pravdou, že nyní o králíka hrají děti těch dětí, které tento turnaj pamatují v plenkách.

Počasí bylo přímo baboletní a sluníčko vykukovalo z poza nadýchaných oblaků, aby se podívalo, kolik vlastně bude letos hrát družstev. Sešlo se jich pět a tak se turnaj konal systémem každý s každým a byl to skvělý mač.

Někdo možná podotkne, že ti nejmenší nemají moc šancí proti osmákům a deváťákům, ale družstvo letos vítězné začínalo před čtyřmi roky jako družstvo těch malých a tak se pokaždé opakují situace, kdy ti starší se až obdivuhodně sportovně chovají k těm, kteří teprve začínají, a přesně o tohle při turnaji ve vybíjené jde.

Turnaj začal nástupem v 9 hodin a hned se proti sobě postavila dvě nejsilnější družstva. Bitva to byla velkolepá. Následoval pak souboj za soubojem a už se pomalu překulilo poledne a mnohým sportovcům rodiče přinesli něco k obědu a mnozí tu zůstali a fandili svým potomkům.

Překvapením bylo družstvo malých kluků, kteří pořádně zatopili favoritům turnaje, a i když prohráli, vysloužili si potlesk diváků i svých vítězných soupeřů. Žádné družstvo neodevzdalo svoji kůži lacino, bojovalo se do posledního dechu, posledního míče. Po zápase se sem tam objevilo i zklamání, ale i to patří ke sportu, byť je to jen takový sranda mač.

Je dobojováno, pořadatelé spočítali body a připravili ceny. Letos byť bylo pět družstev, na stupni vítězů skončili všichni. Na třetím místě se svorně s jednou výhrou umístila družstva Bílý zajíc, Puberťáci a Hájkovníci. Na druhém místě družstvo a již po čtvrté se vítězem stalo družstvo Torpéda, které letos vyhrálo opět neporaženo a v příštím roce bude opět obhajovat vítězství. Bohužel již naposledy, protože turnaj je pro družstva pro děti do 15 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám