Hlavní obsah

Bílý zajíc ukončil sezónu vybíjenou O pečeného králíka

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 24. ročník turnaje ve vybíjené dětských družstev, pořádal T. O. Bílý zajíc Libochovice v sobotu 21. září na své základně.

Foto: Jiří Růzha

24.ročník turnaje ve vybíjené O pečeného králíka - vítězné družstvo Torpéda

Článek

Před 24 lety se při akci nazvané Podzimní slavnosti hrál první turnaj ve vybíjené dětských družstev. Tenkráte to byl ještě nedělní turnaj, kde se vždy účastnilo 4 – 6 družstev složených z kamarádů, kteří se celý víkend bavili a soutěžili. Kdo navrhl, aby se hrálo o pečeného králíka, to se již asi nikdy nezjistí. Když se Podzimní slavnosti rušily, pro nedostatek financí, zůstal jen turnaj ve vybíjené. A letos již dvacátý čtvrtý králík položil život, aby se mohl stát hlavní, voňavou cenou.

Za pomoci ředitele školy J. E. Purkyně s propagací se i přes nepřízeň počasí dostavilo na turnaj šest družstev. A tak se stalo, že se muselo hrát v první části turnaj vyřazovací a postupující družstva hrála o umístění systémem každý s každým.

Soutěž o voňavou cenu začala v 9.00 hodin. Družstva se do sebe pustila jako by šlo o život jejich a ne králíkův. Prvním vyřazeným družstvem bylo družstvo Ďuzny a postoupilo družstvo Bílý zajíc. Jako druzí vypadlo družstvo Mořské opice, které obhajovalo loňské prvenství, bohužel kolo osudu je vrtkavé, a tak postoupilo družstvo Rakeťáci. Jako poslední vypadlo družstvo Čmeláci, které vyřadilo družstvo Torpéda.

A nyní se hrálo systémem každý s každým a vzhledem k síle družstev, bylo od počátku dosti nejasné, kdo asi bude ten vyhrávající a kdo ne. Nikdo však neodevzdal svoji kůži lacino, bojovalo se do posledního dechu, posledního míče. Po zápase se sem tam objevilo i zklamání, ale i to patří ke sportu.

Hotovo bylo okolo dvanácté hodiny. Po chvíli příprav byly vyhlášeny výsledky a rozdány ceny.

A jak turnaj skončil?

3.místo – družstvo Bílý zajíc

2.místo – družstvo Rakeťáci

1.místo – družstvo Torpéda

a právě toto družstvo bude v roce 2014 obhajovat titul na dvacátém pátém ročníku Turnaje ve vybíjené „O pečeného králíka“.

Nám, jako pořadatelům, sluší poděkovat všem hráčům za skutečně velké sportovní nadšení, slušné chování a hry v duchu fair play. Již se všichni těšíme a doufáme, že se příští rok sejdeme ve větším počtu, aby hra měla tu správnou atmosféru.

Snad jen nakonec malý vzkaz. Přejeme tomu, kdo si od nás odnesl nový volejbalový míč, aby si ho s radostí užil... my si holt našetříme na nový.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám