Hlavní obsah

Bilance Brněnských Vánoc 2015 dopadla příznivě

Novinky, Jiří Smutný

Turistické informační centrum města Brna coby pořadatel Brněnských Vánoc 2015 provedlo závěrečné vyhodnocení celé akce, trvající déle než měsíc. Zabývalo se zejména zavedenými novinkami.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Premiéru měl nový systém vratných obalů na nápoje, který TICmB použilo v tomto rozsahu jako první v celé republice. Přes počáteční nedůvěru prodejců a drobné problémy se systém osvědčil a hrníčky i kelímky si získaly oblibu. Z průzkumu vyplývá, že si dokonce 43 procent návštěvníků hrníček nebo kelímek odneslo domů jako suvenýr.

S příznivým ohlasem se setkala i další novinka, každovečerní čtení pohádek. Na pódiu na náměstí Svobody se při tom vystřídala celá řada osobností, od zpěvačky Ilony Csákové přes fotbalistu Petra Švancaru až po primátora Petra Vokřála.

Premiéru mělo i zapojení technologie Enplug, která zaujala zejména mladé návštěvníky. Prostřednictvím Instagramu sdíleli selfie fotografie s hashtagem „brnenskevanoce“, které se promítaly na velkoplošnou obrazovku vedle pódia.

A na závěr něco čísel: Selfie bylo celkem 1227, vánoční strom měřil 13 metrů, sbírka Českého červeného kříže vynesla 581 421 korun, vánoční polévka 4132 korun, vystoupilo celkem 50 kapel, souborů a skupin, odehrálo se 22 divadelních představení, odpromítalo 13 filmů a vystoupily děti ze 21 základních škol, 19 ZUŠ a 5 mateřských škol.

Reklama

Výběr článků

Načítám