Hlavní obsah

Bigboš Křinice – to je víc, než jen festival

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27. července ve 14 hodin odstartuje v Broumově-Křinicích 14. ročník letního hudebního festivalu Bigboš Křince. Chybět nebude ani oblíbený pochod se Švejkem, bohaté občerstvení a samoobslužná pípa.

Foto: archiv festivalu
Článek

Headlinerem letošního ročníku Bigboše je jedinečná Vladivojna La Chia – české zpěvačka, textařka, hudební skladatelka a výtvarnice. Její hudba k filmu Nevinnost byla nominována na Českého lva a Cenu české filmové kritiky. Dříve založila psychedelic rockovou kapelu Banana, se kterou vydala tři úspěšná a kritikou oceňovaná alba a předskakovala před Marilinem Mansonem. Jela také turné s finskou kapelou Waltari.

Na festivalu vystoupí s 4Triem a fanoušci se mohou těšit také na novou nadílku triček, které nesou motivy například Dívka s mírně kompulzivní poruchou jedoucí na zebřci nebo Punkerky s andělem a pejskem.

K večeru rozpohybuje publikum svou ojedinělou hudbou a projevem Ventolin, vlastním jménem David Doubek, dříve známý člen kapely „Kazety“. Ve svém nynějším projektu se věnuje více elektronické hudbě a DJingu. Ventolina můžete znát i ze speciálního dílu pořadu AZ-kvíz, kde vystupoval po boku Jamese Cola.

Těšit se můžete také na mělnické The OXX. Tato kapela zazářila v minulých letech na festivalu Zimní Bigboš a očekává se od nich znovu skvělý, nejen hudební zážitek. Stejně tak tomu bude v případě pražské kapely Audio Attaché či garážové party Cigarette Syndrome, která letos vystoupila také na Rock for People v Hradci Králové. Samozřejmě tradičně rozproudí vlnu tance, skoku a pohody místní kapela Kluci. Zahraniční hudební zastoupení obstará kapela BOŽKÒW z Polska.

Po loňském premiérovém úspěchu Pochodu na Bigboš, jehož oblíbenost zapříčinila také kárka plná občerstvení a živá hudba, pokračují organizátoři v tradici již 2. ročníkem Pochodu. Fanoušci nepřijdou ani o samoobslužnou pivní pípu či masové a vegetariánské občerstvení. V areálu mohou zájemci stanovat.

Vstupenky lze zakoupit na smsticket.cz nebo přímo na místě. Další informace zájemci najdou na www.bigbos.cz a na facebookových stránkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám