Hlavní obsah

Bezpříspěvkoví dárci krve z Rychnovska v hlavní roli

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již více než půl století oceňuje Český červený kříž bezpříspěvkové dárce krve medailemi prof. MUDr. Jana Janského s cílem zvýšit společenskou vážnost bezpříspěvkového dárcovství krve i dárců samotných. Na Rychnovsku jsou dárci oceňování dvakrát ročně.

Foto: Vítek Ludvík

“Zlatí” dárci z Rychnovska.

Článek

Zatím poslední slavnostní shromáždění Oblastního spolku Českého červeného kříže v Rychnově nad Kněžnou se uskutečnilo v úterý 11. prosince.

„Z rukou ředitelky spolku Silvie Rožkové a místostarostky města Rychnov nad Kněžnou Jany Drejslové převzali svá ocenění “stříbrní” a “zlatí” dárci z regionu. Na stříbrnou medaili (20 odběrů) tentokrát dosáhlo jedenadvacet a na zlatou (40 odběrů) čtyřicet dárců. Slavnostního předávání se zúčastnilo na třicet z nich,” uvedla Zuzana Kschwendová, projektová manažerka.  

Na oceňované nezapomněly ani jejich zdravotní pojišťovny, jejichž zástupci jim předali malý dárek. Mezi čestnými hosty slavnostního podvečera nechyběl starosta města Rokytnice v Orlických horách Petr Hudousek, který přijel, aby těm svým, rokytnickým dárcům, osobně poděkoval a předal pozornost za město, v němž žijí. 

O sváteční atmosféru v adventním čase se v April hotelu Panorama v Rychnově nad Kněžnou postaral flétnový soubor Sarabanda, několikanásobný vítěz soutěže Českého rozhlasu Concerto Bohemia, dále také občerstvení z kuchyně hotelu a vločky sněhu, padajícího za okny.

Reklama

Výběr článků

Načítám