Hlavní obsah

Bezpečí pacientů i zaměstnanců střeží nově v Nemocnici Podlesí v Třinci kamerový systém

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro Nemocnici Podlesí v Třinci je bezpečí pacientů a personálu dlouhodobou prioritou. I přesto, že nemocnice dlouhodobě využívá ostrahy uvnitř i v okolí budovy zdravotnického zařízení i přilehlého parkoviště, drobným krádežím nebo ničení majetku přesto nedokázala zabránit.

Foto: Radka Miloševská

Kamery monitorují především příjezdy do areálu nemocnice a jednotlivé vstupy do budov, pokladny a další místa.

Článek

Proto se vedení zdravotnického zařízeno rozhodlo nově pořídit čtyři desítky kamer, které k pocitu jistoty pacientů a zaměstnanců velkou měrou přispívají.

Informaci o kamerovém systému, který je plně v souladu s platnou legislativou České republiky, obdrží každý návštěvník Nemocnice Podlesí již při vstupu do budovy zdravotnického zařízení.

Kamery monitorují především příjezdy do areálu nemocnice a jednotlivé vstupy do budov, pokladny, některé nápojové automaty a rampy stravovacího provozu.

„Chceme, aby se jak pacienti, tak i naši zaměstnanci cítili bezpečněji. Kamery byly pořízeny za účelem ochrany majetku a ochrany osob. Preventivně jsme je nainstalovali proti vandalům nebo kapesním zlodějům,“ řekl k pořízení kamerového systému vedoucí provozně-technického oddělení Nemocnice Podlesí Rostislav Franek.

Díky novým kamerám se Nemocnice Podlesí stane jedním z nejlépe střežených zdravotnických zařízení v Moravskoslezském kraji. „Kamery jsou umístěny na místech, kde je nejvíce lidí - na chodbách, ve vnějších prostorech, na parkovišti,“ doplnil.

Chodby, čekárny i ambulance lákají různá individua. Stalo se už několikrát, že se po chodbě a čekárně potloukala podezřelá osoba, a když se zdravotníci začali zajímat o to, kde má namířeno nebo zda na někoho čeká, rychle zmizela.

„Někdy je to až neuvěřitelné. Lidé kradou i hygienické potřeby na toaletách,“ sdělil Rostislav Franek. Podle něj zdravotníci doporučují, aby si pacienti do nemocnice na lůžka cenné věci raději vůbec nebrali. „Pokud si cennosti při nástupu ponechají, pak mohou využít možnosti úschoven u sester. Na to jsme zařízeni. Na požádání cennosti uloží do trezoru,“ dodal.

I přes všechna opakovaná upozornění zdravotníků, nechává řada lidí své věci stále bez dozoru a není možné je tak dokonale uhlídat. A právě vybavenost kamerovým systémem má za úkol splnit očekávání vedení nemocnice o ochraně klientů a návštěv a výrazně eliminovat výskyt nežádoucích jevů, přestupků či trestných činů.

Reklama

Výběr článků

Načítám