Hlavní obsah

Bezmezí představí projekt Brno jiným pohledem

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímá vás, jak vnímají pohyb po městě lidé s poškozením zraku či nevidomí? Jaké na ně číhají nástrahy? A víte, jak účinně pomoci nevidomému například při přecházení přes silnici? Nejen toto se můžete, díky aktivitám občanského sdružení Bezmezí, dozvědět každé úterý v průběhu měsíce srpna.

Foto: z webu Brněnské školy pro výcvik vodících psů

Vodící pes je pro mnohé nevidomé nepostradatelným pomocníkem při překonávání bariér, které vidící snad ani nevnímají

Článek

Občanské sdružení Bezmezí je neziskovou organizací, která se zaměřuje na integraci osob se zdravotním znevýhodněním. Cílem je, aby jakýkoli handicap nebo znevýhodnění nehrál roli v navazování kontaktu a v komunikaci s okolím. 

Z důvodu přiblížení života zrakově postižených budou v srpnu probíhat před Domem umění města Brna ( http://www.dum-umeni.cz ) vždy každé úterý od 2. srpna až do konce měsíce pravidelné prezentační stánky, jejichž cílem je návštěvníkům umožnit vidět svět, který důvěrně znají, i z jiného pohledu. 

V době od 16 do 20 hodin se zájemci dozví, jak se pohybují zrakově postižení lidé s bílou holí, s vidícím průvodcem nebo s vodícím psem, jak vidí lidé s různým typem zrakového postižení i jaké pomůcky ulehčují těmto lidem každodenní život.

Po skončení prezentace následuje bohatý doprovodný program. Součástí programu bude nejen koncert, taneční vystoupení nebo promítání filmu, ale také diskuze o této problematice.

V úterý 2. srpna zahrají od 20 hodin Spálený sušenky - dívčí kapela, která se orientuje na tradiční taneční melodie západní Afriky. Bubnování na djembe a basové bubny je doprovázeno hrou na perkuse a flétnu. 

Další doprovodný program včetně všech podrobností o těchto úterních akcích naleznete na webu občanského sdružení Bezmezí: http://www.bezmezi.cz/

Reklama

Výběr článků

Načítám