Hlavní obsah

Běžecká štafeta se vydala na cestu z Ostravy do Prahy

Novinky, Josef Zajíc

Ještě téměř za tmy se sešli běžci ostravských oddílů TJ Liga 100 Ostrava a MK Seitl Ostrava, aby se připravili na ostrý start bleskové štafety, která má za cíl donést štafetový kolík z Ostravy!!! Evropského města sportu 2014 do Olympijského parku v Praze na Letné.

Foto: Josef Zajíc

Blesková štafeta Ostrava - Praha 6.2.2014. Příprava před Novou radnicí na Prokešově náměstí v Ostravě.

Článek

Symbolický štafetový kolík vyrobený z křišťálu v podobě ledového krápníku, ve kterém je umístěn vykřičník jako část ostravského loga, bude ve čtvrtek 6. února v 18 hodin odevzdán do rukou předsedovi Českého olympijského výboru v předvečer zahájení ZOH v Soči.

Olympijská štafeta z Ostravy do Prahy poběží po silnicích a komunikacích mimo dálnice a frekventované silnice pro motorová vozidla. Skupinu osmi základních běžců, mezi nimiž jsou dvě ženy, budou doprovázet tři technická vozidla. Běžci se budou na trati střídat.

Ve čtvrtek přesně v 7.00 hodin výstřelem ze startovní pistole odstartoval předseda Ostravské tělovýchovné unie JUDr. Rostislav Neuvirt spolu s Mgr. Šárkou Mokrou, manažerkou projektů Ostrava!!!ECS 2014, běžce na bleskový štafetový běh do Prahy.

Jako první se na trať dlouhou 334 km vydal Antonín Výtisk, který štafetu vyvedl z velké Ostravy, bedlivě sledován příslušníky Městské policie Ostrava. Dále běží Jaroslav Pach, Ladislav Bocký, Jan Schwarbacher, Jaroslav Machoň, Jan Fousek a dvě ženy - Iva Pachtová a Danuše Škrdlová. Všichni jsou zkušenými vytrvalci, kteří mají za sebou nejméně jeden zaběhnutý maratón. Zabezpečení a servis zajišťují Jaromír Horák a Ota Seitl, kteří jsou mimo jiné připraveni i některé úseky běžet.

Trasa běhu vede z Ostravy přes Hlučín, Opavu, Bruntál a Šumperk do východních Čech a dál přes Pardubice, Kolín, Český Brod až do Prahy do Olympijského parku na Letné. Zde se ostravští běžci spolu s nejlepší sportovkyní roku 2012 plavkyní Barborou Závadovou zúčastní odevzdání štafetového kolíku předsedovi Českého olympijského výboru.

Štafetový kolík navrhli a vyrobili pedagogové Ostravské univerzity, sklářští designeři Josef Divín a Jaroslav Kolíšek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám