Hlavní obsah

Běžci závodili v centru Ostravy

Novinky, Josef Zajíc

Za krásného, teplého počasí vystartoval v sobotu 30. dubna v 10 hodin 2. ročník tuzemského seriálu běhu v terénu Kilpi Trail Running Cup od Trojhalí Karolina. Běželo se okolo Slezskoostravského hradu, podél řeky Ostravice, přes haldu Ema, zpět k Trojhalí Karolina. Trasa měřila 11 km.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava - Trojhalí. 30.4.2016. Kilpi Trail Running Cup 2016. Start

Článek

Okolo Trojhalí Karolina v centru Ostravy bylo od sobotního rána 30. dubna rána rušno. Sjížděli se zde zájemci o start náročného, terénního městského běhu v centru Ostravy s náročnými výběhy a seběhy.

Nejnáročnější částí 11kilometrového běhu byl výběh po serpentýnách na haldu EMA a prudký seběh okolo kouřící haldy. V sobotu z ní byly krásné výhledy na Ostravu a široké okolí s viditelností až na hřbety Jeseníků a Beskyd.

Moderátor závodu Josef Melen dal přesně v 10.00 pokyn závodníkům ke startu. Pole běžců vyběhlo vstříc náročné trati, která všechny i špičkové závodnice a závodníky náležitě prověřila.

Vedle soutěže jednotlivců v deseti věkových kategoriích byl pořadateli vyhlášen i závod dvojic - její účastníci si po 5,5 kilometrech předávali štafetu. Byly vypsány kategorie MIX, ŽENY a MUŽI.

Po 43 minutách běhu se v cíli jako první objevil závodník s číslem 122 Tomáš Lichý - Salamon - 43:48. Druhý doběhl další atlet běhající dlouhé a náročné horské běhy Jan Zemaník - Salamon - 45:13. Třetí příčku v absolutním pořadí obsadil Marek Causidis - Čisté Beskydy - v čase 45:45 minut.

„Tento závod jsem běžel poprvé a bral jsem to jako testovací závod na mistrovství republiky. Trať byla náročná, spíše po technických cestách a po terénu. Čekal jsem více po asfaltu. Výběh na EMU byl docela výživný a seběh byl náročný,” svěřil se vítěz kategorie mužů Tomáš Lichý. 

První žena se v cíli objevila je známá vytrvalkyně Andrea Krstevová - Pearl iZUMi Czech - 56:11. Druhé místo obsadila Blanka Gatíková - Ostrava - 59:02 a třetí doběhla Lenka Ungerová - TriOP - 1:02:35.

„Běželo se mi dobře. Trať byla hodně náročná  a moc se mi líbila. Úsek přes haldu EMA  jsem běžela tak rychle, že jsem se nestačila pokochat pohledy na Ostravu,” řekla s úsměvem Andrea Krstevová, absolutní vítězka kategorie žen.

Závody Kilpi Trail Running Cup 2016 pokračují: 29. 5. - Trail Praha - 11 km, 11. 6. Dolní Morava - 30 km, 2. 7. Běh přes motolské jamky Praha - 8 km, 16. 7. Horský půlmaraton Lipno - 21 km, 6. 8. Krkonošský Skymaraton - 48 km a 21 km, 18. 9. Ještěd - 21 km, 8. 10. Beskydská 21 Čeladná - 21 km, 23. 10. Český  les - 16 km.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám