Hlavní obsah

Běžci Těšínské osmičky Nadace AGEL pomohli Lydii Slezské Diakonie

Novinky, Lucie Drahošová

Magických 333 účastníků se rozhodlo přispět na dobrou věc a v neděli 7. října podpořit charitativní závod Nadace AGEL - Těšínská osmička, který vedl od Nemocnice Podlesí v Třinci do parku Adama Sikory v Českém Těšíně.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Výtěžek z akce ve výši 70 tisíc korun letos putoval na podporu českotěšínského střediska Lydie, které poskytuje sociálně aktivizační služby dětem a mladým dospělým se zdravotním postižením. Středisko získané prostředky využije především na nákup dětského invalidního vozíku. 

Oproti loňskému ročníku nadačního běhu Těšínská osmička Nadace AGEL vzrostl jak počet účastníků, tak i výtěžek z celé akce o více než třetinu.

„Jsme spokojeni s tím, jak Těšínská osmička pomáhá a jaký je o charitativní běh zájem. Oproti loňsku jsme zaznamenali nárůst o 80 účastníků. Nejde nám však o masovou akci. Chceme, aby si lidé zaběhli pro dobrou věc a pro radost,“ říká výkonná ředitelka Nadace AGEL Bc. Veronika Dostálová.

Výtěžek z akce si přímo v den konání charitativního běhu převzali zástupci českotěšínského střediska Lydie Slezské Diakonie, které získané prostředky využije na nákup dětského invalidního vozíčku pro své klienty, ale také další potřebné pomůcky.

Kromě charitativního rozměru nabídla Těšínská osmička i zajímavou sportovní podívanou a také zábavný program. Nejrychlejším mužským běžcem na osmikilometrové trati se v letošním roce stal Martin Ručka, který trasu zdolal za 30 minut a 47 vteřin. Nejrychlejší ženou pak byla Hana Přádková, která do cíle doběhla za 36 minut a 25 vteřin.

V cíli pak čekaly nejen medaile na účastníky závodu, ale také doprovodný program pro všechny fanoušky, zahrnující jak zábavu, tak i bezplatná zdravotnická vyšetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám