Hlavní obsah

Běžci SSK Vítkovice vyhlásili projekt Pomáháme během

• Aktualizováno
Novinky, Josef Zajíc

Máš naběháno a chuť závodit? Nejde to? Ale jde! Připravili jsme pro vás individuální virtuální závod. Virtuálně si zasoutěžíš s ostatními a podpoříš dobrou věc, vyzývají sportovce i nesportovce k běhání členové atletického oddílu SSK Vítkovice.

Foto: Josef Zajíc

Pomáháme během, během pandemie. POZOR: ilustrační foto bez roušek. Nejsou dodrženy rozestupy.

Článek

„My, běžci z SSK Vítkovice (Sdružení sportovních klubů) jsme trénovali celou zimu, abychom prodali svou formu na prvních závodech. Ty byly ale kvůli pandemii koronaviru s onemocněním COVID-19 všechny zrušeny. Času a energie máme proto na rozdávání.

Opačně jsou na tom mnozí zdravotníci. Odebírají tisíce vzorků denně, starají se o stále větší počet pacientů, kteří potřebují péči v nemocnici. A proto jsme se s přáteli v atletickém oddíle SSK Vítkovice rozhodli uspořádat individuální virtuální závody, kterými chceme podpořit právě zdravotníky,” informují hlavní organizátoři projektu Hana Legerská, Matouš Vrzala a Michal Džubera.

Pomáhejte s námi

Zmíněné závody jsou otevřeny úplně každému, kdo si bude chtít samostatně zaběhat v Bělském lese v Ostravě-Staré Bělé. Pořadatelé nesvolávají žádný závod. Běží jen jednotlivec, který si čas měří sám.

Podle organizátorů prvním závodem bude vytrvalost. Místem, kde se poběží - individuálně, každý sám v průběhu od 1. dubna do 15. dubna - je pilinová dráha v Bělském lese.

Podmínkou je zaběhnout v kuse 5 koleček na zmíněné pilinové dráze. To je asi 4,4 kilometru, což podle organizátorů uběhne každý. Zváni jsou i příbuzní, kamarádi, kteří normálně neběhají. Podmínka: běžet sám.

Přihlášky, startovné, odeslání výsledku

K závodu se každý jednotlivec přihlásí tak, že po doběhnutí nahlásí čas a zaplatí startovné ve výši 100 korun. Zaplatit a běžet může zájemce vícekrát. Do výsledkové listiny se mu započítá nejlepší čas. Akce prvního závodu končí 15. dubna.

Startovné 100 Kč se platí zasláním na účet: 35-1767210227/0100, specifický symbol 001. Do poznámky je třeba uvést příjmení, jméno, dosažený čas.

Veškeré vybrané startovné organizátoři věnují Městské nemocnici Ostrava-Fifejdy na nákup ochranných pomůcek, kterých tam teď potřebují kvůli pandemii nemoci COVID-19 opravdu hodně.

Odměny: Hřejivý pocit, že pomáhám dobré věci a prestiž být vysoko ve výsledkové listině.

Další informace: www.pomahamebehem.webnode.cz

Bělský les leží na katastru městských obvodů Stará Bělá a Ostrava-Jih. Přímo sousedí se sídlišti Výškovice, Zábřeh a Hrabůvka. Les se rozkládá na 160 hektarech.

O les pečuje společnost Ostravské městské lesy a zeleň, s.r.o. K pilinové dráze je možné se dostat z Výškovic tramvají na konečnou zastávku linky č. 11. Pak směrem na jih po cyklostezce. Na cestě po pravé straně je Koliba. Po dalších 300 metrech je sportovně-běžecký areál, tak zvaná pilinová dráha. Po okraji běžecké dráhy jsou vybudovány cvičební prvky pro rozcvičení, posilování a gymnastiku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám