Hlavní obsah

Běžce na trati půlmaratónu viděla Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Za krásného pozdně letního počasí byl v sobotu 7. září v Ostravě-Hrabové ostrartován půlmaratón na 21,1 km. Pořadatelé z Maraton klubu Seitl připravili pěkný závod na pěti okruzích plus doběh do cíle. Centrum závodu bylo na hřišti TJ Sokol Hrabová.

Foto: Josef Zajíc

Start půlmaratonu v Ostravě Hrabové. 7. 9. 2013

Článek

Přesně v 10 hodin 7. září  odstartoval starosta obce Hrabová Mgr. Rostislav Naď závod Moravskoslezského běžeckého poháru, tentokrát jako půlmaratón v Hrabové.

Na start se postavilo 75 závodníků z toho 11 žen. Po odstartování se závodnice a závodníci vydali na pět okruhů po zhruba 4 km. Vždy po každém kole se mohli občertvit a doplnit tekutiny.

V cíli byl první polský závodník Robert Antczak, který závod uběhl za 1:15:30 hod. Druhé místo bez ohledu na věkové kategorie obsadil Daniel Šindel - 1:19:32 a třetí doběhl Milan Škapa  - 1:20:16.

Nejrychlejší ženou byla Adéla Esentierová - 1:36:24 před Danuší Škrdlovou 1:34:40 a Karinou Javorkovou - 1:45:27.

"Tak dlouhý závod jsem běžela poprvé. Přijela jsem s týmem z Běžeckého klubu Ložiska Karviná. Chtěla jsem využít pěkného počasí, poznat nové lidi a vyčistit si hlavu od bězných denních a pracovních starostí," řekla v cíli závodnice Radka Štolfová běžící v kategorii žen nad 35 let.

Pořadatelé mimo hlavní závod připravili doprovodný program. Běžel se minimaratón na jedno kolo a byl připraven i běh pro děti s rodiči. Po doběhu všech zorganizovaných závodů dostávali účastníci vkusné originální medaile.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám