Hlavní obsah

Beskydské informační centrum vydalo výroční známku k 750. výročí založení Frýdku-Místku

Novinky, Lucie Talavašková

Sběratelé turistických známek by měli v dohledné době navštívit pobočky Beskydského informačního centra, aby získali do své sbírky další výroční turistickou známku, která je věnována 750. výročí od první písemné zmínky o Frýdku-Místku.

Foto: www.visitfm.cz

Turistické známce dominuje z jedné strany znak města Frýdku-Místku a z druhé pak její dominanta bazilika minor

Článek

Již v roce 1267 se objevily první zmínky o předchůdci města Místku, osadě Friedeberg. Ta je uvedena v závěti olomouckého biskupa Bruna ze Schauenburgu. Počátky Místku jsou úzce spojeny s existencí opevnění na Štandlu, kde byla umístěna menší vojenská posádka, která zabezpečovala zemskou hranici.

Dřevěnému kolečku dominuje znak města Frýdku-Místku a jedna ze symbolik města – bazilika minor Navštívení Panny Marie, která je jedinou bazilikou v Moravskoslezském kraji. Sběratelský artefakt je k dostání za 30 korun na pobočkách Beskydského informačního centra ve Frýdku, Místku, Frýdlantu nad Ostravicí a Ostravici.

Kromě této výroční známky lze v Beskydském informačním centru ve Frýdku a Místku získat s frýdeckomísteckou tématikou také tyto turistické známky – město Frýdek-Místek, bazilika minor Navštívení Panny Marie, rozhledna Panorama a kaplička v Hájku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám