Hlavní obsah

Beseda zve do země sněžného levharta

Novinky, Blanka Kovandová

Unikátní výstava Šangri-la zve na další zajímavé cestovatelské setkání. Tentokrát bude v pondělí 21. listopadu od 18 hodin na zlínském zámku průvodkyní na stezce západní Nepálem až k hranicím s Tibetem mladá cestovatelka Darja Milošová.

Foto: Archív Darji Milošové

Beseda bude spojena s promítáním

Článek

Příchozí čeká výlet do země úsměvů a splněných přání, do oblasti odříznuté od civilizace naplněné zvláštním klidem. „Podíváme se na život pastevců jaků známý z filmu Himalaya, pětitisícová sedla s výhledem na zasněženou Daulághirí a překvapením bude seznámení s himalájskou viagrou,“ slíbila cestovatelka.

Darja Milošová sice vystudovala divadelní manažerství, ale díky svým dlouhým cestám po Asii, Americe i Africe propadla kouzlu cestování. Při své první dlouhé cestě se vydala po zemi přes Indii až do Indonésie, druhá cesta vedla z Aljašky do Chile. Třetí africká ji zavedla do východní a jižní Afriky.

Poznávání jiných zemí, lidí a kultur se jí stalo drogou a zcela změnilo životní filozofii. Učila potápění v Hondurasu, lyžování v Coloradu a nyní pracuje v CK Livingstone, kde se o svou vášeň dělí s ostatními.

Beseda spojená s promítáním Země sněžného levharta se koná v pondělí 21. listopadu v přednáškovém sále Muzea jihovýchodní Moravy. Začátek je v 18 hodin a vstupné je 50 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám