Hlavní obsah

Beřkovické léto a podzim 2018

Novinky, Dagmar Vačiljová Stehlíková

V Psychiatrické nemocnici Horní Beřkovice proběhly kulturně vzdělávací projekty Beřkovické léto a Beřkovický podzim 2018.

Foto: Dagmar Vačiljová Stehlíková

Marian Vojtko - Beřkovický podzim 2018

Článek

Psychiatrická nemocnice Horní Beřkovice primárně poskytuje lůžkovou, ambulantní, léčebně rehabilitační, ošetřovatelskou a klinicko-farmaceutickou péči. Kromě toho nabízí jak pacientům, tak veřejnosti, kulturní, vzdělávací, socializační a charitativní projekty.

A právě v posledních několika měsících proběhly v Multifunkčním centru hornobeřkovické nemocnice dva takovéto projekty - Beřkovické léto 2018 a Beřkovický podzim 2018.

Oba festivaly nabídly příjemcům široké spektrum aktivit, a to jak kulturních, vzdělávacích či společenských. Spoustu koncertů, divadel, filmů a výstav doplnily terapie, přednášky či semináře.

Hlavní cílovou skupinu tvořili pacienti Psychiatrické nemocnice Horní Beřkovice, pro které mají projekty aktivizační, terapeutický či socializační účinek. Navíc tyto aktivity přináší pacientům kognitivní stimulaci a relaxační účinek. Vzdělávací aktivity jim také pomáhají porozumět a nahlédnout na své onemocnění. Seznamují příjemce s problematikou a připomínají možnost konzultací s psychology a dalšími odborníky. Ukazují propojení emocí, chování a prožívání a vliv psychické pohody na zdraví.

Večerní akce měla možnost navštívit také odborná i laická veřejnost. Na pódiu Multicentra se představili jak regionální hudebníci a divadelníci, tak mediálně známé osobnosti, jako např. Marek Ztracený, Marian Vojtko, kapela Keks nebo herci Lucie Zedníčková, Oldřich Vízner či Dana Batulková.

Veškeré tyto aktivity by nebylo možné zrealizovat bez pomoci sponzorů a partnerů. Festival Beřkovické léto 2018 byl podpořen Ústeckým krajem. Beřkovický podzim 2018 pak podpořili kromě jiných také společnosti Lesy ČR, NET4GAS, MSM, Pergect distribution, Gastro plus, Růzha, Nadační fond Kalich či Statutární město Teplice. Všem těmto partnerům organizátoři velice děkují a těší se na další spolupráci.

Reklama

Výběr článků

Načítám