Hlavní obsah

Benefiční workshopy pomůžou účastníkům stát se lepšími rodiči a přispějí na pomoc druhým

Novinky, Tereza Maixnerová

Stále víc lidí se ocitá v krizové životní situaci, se kterou si nedokážou sami poradit a trpí psychicky i fyzicky.

Článek

Může jít o ztrátu zaměstnání, krizi ve vztahu, rozpad rodiny, problémy s dětmi, vážné onemocnění, finanční problémy a řadu dalších potíží. V podobných případech skvěle pomáhá psychoterapie vedená odborníkem. Jenže terapeutů hrazených zdravotními pojišťovnami je zoufale málo a mají velmi dlouhé čekací doby. A ti soukromí zase často stojí velké peníze.

Právě lidem, kteří potřebují akutní pomoc, ale nemají na ni dostatek prostředků, pomáhá Sociální klinika. Účastníci kurzů zakoupením vstupenek pomůžou uhradit terapie pro lidi, kteří je velmi potřebují, ale nemohou si je z finančních důvodů dovolit.

Workshopy pomohou stát se lepšími rodiči

První benefiční workshop se chystá 13. září v Táboře. „Bude se věnovat otázkám rodičovství a tomu, jak si najít vlastní cestu a vyznat se ve všech pravidlech, poučkách a nových směrech, kterými nás denně zahlcují média. Podobné téma pak bude mít další kurz v Písku, ten jsme připravili speciálně pro ženy s dcerami ve věku od 8 do 12 let. Ten bude hravější, veselý a chce napomoci k posílení vztahu mezi matkami a jejich dcerkami,” zve na akci koordinátorka Sociální kliniky v Českých Budějovicích Iva Abramčuková.

Zájemci se mohou na workshopy přihlásit na webových stránkách Sociální kliniky. Vstupné je vlastně darem a účastníci se sami rozhodnou, jakou částku klinice poskytnou. „Vycházíme z běžné platby za terapii na jihu Čech. Při rezervaci míst na jednotlivých kurzech si lidé sami vyberou, zda chtějí darovat jednu, dvě nebo tři terapie těm, kteří si je nemůžou dovolit,” upřesňuje Iva Abramčuková a doplňuje, že jedna vstupenka na písecký workshop platí vždy pro matku s dcerou dohromady. Lektoři své honoráře věnují Sociální klinice.

Sociální klinika v Českých Budějovicích zároveň nabízí své služby dalším lidem, kteří potřebují pomoc. Na webových stránkách kliniky stačí vyplnit jednoduchý dotazník a pokud je v silách terapeutů zlepšit zájemcovu situaci, získá šest měsíců terapie za symbolický poplatek.

„Hlásit se může každý, kdo má potíže a cítí potřebu nastalou situaci aktivně řešit. A nemusí procházet vyloženě závažnou krizí – může jít třeba jen o pocity osamělosti, smutku nebo bezvýchodnosti,“ dodala výkonná ředitelka Sociální kliniky Magda Juráňová.

Dobrodružství rodičovství, Tábor, 13. září:

Jak si najít vlastní cestu a být ideálním rodičem pro své dítě? Nové trendy, studie a směry denně zahlcují rodiče, kteří se snaží dělat pro své děti všechno co nejlépe. Přitom se ale často nedokážou vyznat v množství názorů. Terapeutka Květa Cermanová jim pomůže najít tu správnou cestu.

Radost být matkou, radost být dcerou, Písek, 20. října:

Workshop Pavly Špeldové je věnovaný dívkám od 8 do 12 let a jejich maminkám, které mají chuť strávit čas společně, aniž by je rušily každodenní povinnosti nebo ostatní členové rodiny. Čekají na ně jednoduchá a hravá pohybová cvičení, trochu si zatančí nebo si třeba vyzkoušejí velmi jemnou práci s dotekem.

Reklama

Výběr článků

Načítám