Hlavní obsah

Benediktinský klášter v Rajhradě je plný kvetoucích lilií

Novinky, Jiří Smutný

Specializovaná základní organizace Českého zahrádkářského svazu Brno Lilium pořádá ve spolupráci s Benediktinským opatstvím v Rajhradě v prostorách kláštera výstavu lilií. Stovky nádherných květů nejrůznějších barev i velikostí si mohou zájemci prohlédnout na chodbách kláštera a v bývalé kapli.

Foto: Jiří Smutný

Odrůda Red velvet pěstitele Miroslava Bartoše

Článek

Výstavu obeslali svými výpěstky tradiční vystavovatelé a specialisté na pěstování lilií, jako Svatopluk Janíček z Vojkovic, Luboš Škoda z Hrotovic, Vojtěch Macháček z Lanškrouna, Miroslav Bartoš z Čebína, Pavel Nejedlo z Lovčic nebo Václav Jošt z Heřmanova Městce.

Návštěvníci mohou obdivovat pozoruhodné květiny s neméně pozoruhodnými jmény, jako Červená Karkulka, Evina, Josef Matásek, Tresor, Elegán, Gavota, Morava, případně Red Allert, Nira, Birgit, Firebird, Rosella´s dreams, Triumphator, Tiger babies, Trebiano, Sweet Zanica, Fiamma, Longwood, Freya nebo Original lowe.

Na výstavě je vždy přítomen někdo z pořadatelské organizace, aby případným zájemcům o pěstování lilií ochotně poradil a zodpověděl jakékoli dotazy s tímto koníčkem související. Je možné zde pořídit i katalog lilií a další odbornou literaturu. V omezené míře lze zakoupit i rostliny.

Výstava je otevřena denně od 9.00 do 17.00 hodin a potrvá do čtvrtka 6. července. Vstupné činí 25 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám