Hlavní obsah

Bělský les v Ostravě byl po tři dny v zajetí Bambiriády 2012

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka 24. května do soboty 26. května probíhala v Bělském lese v Ostravě u lesní školy celostátní akce pro děti a mládež Bambiriáda 2012. Motto 14. ročníku bylo Nadšení i zkušenost.

Foto: Josef Zajíc

Dobrá trefa - navštívit Bambiriádu 2012

Článek

Bambiriáda je aktivní prezentace občanských sdružení dětí a mládeže a středisek volného času. Díky Bambiriádě mají každoročně tisíce dětí a mladých lidí možnost vybrat pro sebe tu nejlepší volnočasovou aktivitu.

Bambiriáda se koná jednou za rok ve všech krajích České republiky. Trvá 2 - 4 dny a jejími branami projde okolo 250 000 lidí.

V Ostravě na území Městského obvodu Ostrava - Jih pořádá tuto akci mimo jiných i Radamok - Rada dětí a mládeže Moravskoslezského kraje. Akce se koná od čtvrtka 24. května do soboty 26. května vždy od 9:00 do 18:00 hodin.

Po všechny tři dny se prezentují různé občanské sdružení a střediska volného času, které ukazují dětem svoji činnost a v tomto období nabízejí volnočasové aktivity pro prázdninové měsíce.

Při vstupu do bambiriádního areálu děti obdrželi bambiriádní vstupenku, se kterou mohli procházet desítky zajímavých činností, které si mohli i vyzkoušet. Byly zde soutěže a poznávací programy. Zajímavé bylo vystoupení vojáků České republiky, kteří prezentovali svoji vojenskou techniku, nejmodernější zbraně, ale také předvedli ukázky sebeobrany jednotlivce.

Po absolvování Bambiriády mohou děti se svými rodiči s bambiriádní vstupenkou navštívit v době trvání akce další doprovodné programy a to buď zdarma, nebo se slevou 20 - 50 % na ceně vstupenky.

Mohou navštívit Landek Park v Petřkovicích, Dolní oblast Vitkovice, Kino Luna, Ostravské muzeum, Planetarium, hrad Hukvalky a další zajímavá místa.

Vše najdete na www.bambiriada.cz/ostrava

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám