Hlavní obsah

Během přispěli na záchranu goril

Novinky, Lenka Vozková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již podruhé se v Praze konal charitativní Běh pro gorily. Letos se zaregistrovalo 414 účastníků, čímž všichni přispěli celkovou částkou 164 tisíc korun, které půjdou na záchranu volně žijících goril nížinných v Africe.

Start na Hradčanském náměstí

Článek

Šek na 163 500 Kč předal primátor Prahy Bohuslav Svoboda řediteli pražské Zoo Miroslavu Bobkovi. Finanční prostředky budou využity na nákup vybavení pro strážce pralesa "ecoguards" ve střední Africe.

"Budeme rovněž pokračovat v distribuci vzdělávacích materiálů do škol a nově vypravíme do záchranné stanice pro primáty v kamerunském Limbe zásilku veterinárních přístrojů," uvedl Miroslav Bobek.

Gorily jsou v Africe běžně loveny na maso, přestože jsou chráněny zákonem. Plocha lesů, které obývají, se vinou těžby dřeva neustále zmenšuje a jejich přirozené prostředí mizí závratnou rychlostí. Odhady početnosti těchto velkých lidoopů ve volné přírodě se velmi liší; pohybují se v rozpětí několika set až dvou set tisíc jedinců. Uvádí se však, že by mohly být zcela vyhubeni během relativně krátké doby.

Běhu pro gorily se zúčastnili i senioři, běžci se svými čtyřnohými kamarády, jezdci na koloběžkách či rodiny s kočárky. První běh na záchranu goril proběhl už v roce 2003 v Londýně a má pokračování v různých městech po světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám