Hlavní obsah

Během léta se v Nemocnici Šternberk vymění okna, výtahy a opraví se střecha

Novinky, Radka Miloševská

Rozsáhlé stavební práce, které budou trvat až do podzimu, odstartovaly v Nemocnici Šternberk. V budově interního a gynekologického oddělení se mohou pacienti těšit na nové výtahy. Střecha se bude opravovat v budově interního oddělení, hemodialýzy a stravovacího provozu.

Foto: archiv nemocnice

Interna bude dočasně po dobu rekonstrukce přemístěna do části chirurgického pavilonu a gynekologického operačního oddělení.

Článek

Opravy finančně pokryje Olomoucký kraj, jenž je majitelem budov. „Současná budova interny, pokoje pacientů i další prostory již neodpovídají standardům dnešní doby. Je proto potřebná postupná rekonstrukce budovy, která povede ke zvýšení komfortu pro pacienty a ošetřující personál do doby, než bude realizována plánovaná výstavba nového pavilonu interně-neurologického oddělení,“ uvedla Marie Marsová, předsedkyně představenstva společnosti Středomoravská nemocniční, která šternberskou nemocnici provozuje. 

Stavební akce zasáhnou do provozu nemocnice. „Interna bude dočasně po dobu rekonstrukce přemístěna do části chirurgického pavilonu a gynekologického operačního oddělení. I přes tyto drobné provozní změny věříme, že nedojde k výraznějšímu omezení v poskytování zdravotní péče. Přesto bych chtěl naše pacienty i spolupracující lékaře požádat o pochopení a trpělivost,“ doplnila Marsová. 

Realizační přípravy stavby nového interního pavilonu byly zahájeny již v roce 2016, kdy Středomoravská nemocniční začala ve spolupráci s Olomouckým krajem připravovat projektovou dokumentaci pro územní rozhodnutí.

„Projektovou dokumentaci již schválily orgány státní správy a byla předána Olomouckému kraji. Jsme velmi rádi, že stávající Rada Olomouckého kraje tento záměr podporuje a věříme, že se naši pacienti a zaměstnanci dočkají nové budovy co nejdříve,“ dodala Marsová. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám